FBiH

Redovi pred bankama: Počela isplata mirovina za ožujak

''Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obaveze u trgovinama, poštama i slično.''
Gospodarstvo / Novac | 06. 04. 2020. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isplata mirovina za ožujak u Federaciji BiH počela je danas. Direktor Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH Zijad Krnjić ranije je potvrdio kako ima dovoljno sredstava za isplatu, iako su prihodi od doprinosa krajem marta bili slabiji.

Kako bi se svim umirovljenicima omogoćilo da dobiju i preuzmu svoje mirovine u aktualnoj situaciji pandemije koronavirusa Federalni stožer civilne zaštite usvojio je izmjene naredbi u vezi sa kretanjem osoba starijih od 65 godina, kojima im je omogućeno kretanje od 08.00 do 12.00 sati tijekom ovog tjedna.

Foto: Čitatelj / Socijalna distanca?

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez sinoć je na redovnoj pres-konferenciji pozvao sve građane da se u tom razdoblju po mogućnosti suzdrže od izlaska.

Također je apelirao i na starije sugrađane koji su dobili mogućnost da iziđu da ukoliko to nije neophodno, ukoliko svoje potrebe mogu završiti uz pomoć rodbine, susjeda prijatelja da to i učine.

Najavio je i praćenje situacije i sukladno tome će se dalje predlagati mjere ukoliko bi se pojavile vanredne situacije.

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je kako odluka da se osobama starijim od 65 godina dozvoli izlazak kako bi obavili obaveze nije "poziv za šetnju".

Foto: Bljesak.info / 

Istaknuo je da je sve spremno za aktivnosti koje su počele jutros u vezi sa odobrenjem kretanja osobama starijim od 65 godina i u koordinaciji sa MUP-om koji će sve aktivnosti nadzirati.

''Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obaveze u trgovinama, poštama i slično. Zamolili smo ostale građane da u tom periodu ne izlaze. Ukoliko vidimo da se mjere ne poštuju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom periodu izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska umirovljenicima'', poručio je Solak.

Kopirati
Drag cursor here to close