Evo kako

Objavljen popis - možete provjeriti jeste li dobili pomoć od EU

Delić je pojasnio da je čitav proces rađen automatski, po zadanim kriterijima, čime je minimaliziran bilo kakav vanjski utjecaj i prostor za ljudsku grešku.
Gospodarstvo / Novac | 06. 12. 2023. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić kazao je jučer da su preliminarni rezultati javnog poziva za selekciju domaćinstava za podjelu EU pomoći s ciljem premašivanja energetske krize spremni, a već od danas građani mogu provjeriti status prijave na linku napravljenom isključivo za tu namjenu.

Delić je na pres-konferenciji istaknuo da je najveći broj aplikacija koje ispunjavaju uvjete u kategoriji umirovljenika, gdje je 115.945 prihvaćenih prijava, zatim u kategoriji domaćinstava koja primaju dječji doplatak - 29.945.

"U kategoriji domaćinstava u kojima žive osobe na stalnoj novčanoj pomoći je 5.558 uspješnih prijava, dok je u kategoriji domaćinstava koja čine samohrani roditelj 1.040 prihvaćenih prijava", naveo je ministar, piše Raport.

Delić je pojasnio da je čitav proces rađen automatski, po zadanim kriterijima, čime je minimaliziran bilo kakav vanjski utjecaj i prostor za ljudsku grešku.

Status prijave, pojasnio je, po privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava, može se provjeriti na web stranici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/ najkasnije do 12. prosinca i to jednostavnim unosom matičnog broja podnosioca prijave ili jednog od članova domaćinstva.

Po unosu matičnog broja prikazat će se status prijave, uz potvrdu ostvarenog prava ili detaljno obrazloženje uvjeta koji nisu ispunjeni.

"Građani koji kroz navedenu provjeru utvrde da se ne nalaze na privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava moći će općini ili gradu, u kojem su podnijeli prijavu, podnijeti pisani prigovor kojim će uputiti zahtjev za dodatnu provjeru ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih javnim pozivom", dodao je Delić.

Obavještavamo građane Grada Mostara koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima-podrška europske unije u Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize da je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike provelo postupak provjere, te je sačinilo privremeni popis kvalificiranih kućanstava.

Zainteresiranim građanima je, u razdoblju od 6. 12.2023. godine do 12. 12.2023. godine, omogućeno da na web stranici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/ izvrše provjeru statusa prijave kućanstva pretragom popisa korisnika po JMB-u.

Građani koji kroz navedenu provjeru utvrde da se ne nalaze na privremenom popisu kvalificiranih kućanstava, mogu podnijeti prigovore, u navedenom periodu na za to predviđenom obrascu, na protokolu Grada Mostara (Centralni protokol i protokoli područnih ureda).

Obrazac za prigovor može se u elektronskom obliku preuzeti na službenoj web stranici Grada Mostara www.mostar.ba kao i na protokolu Grada Mostara.

Uz prigovor, građani su dužni priložiti dokumente kojima se dokazuje osnovanost prigovora o ispunjavanju uvjeta propisanih Javnim pozivom.

Napominjemo da, ukoliko dokazi nisu priloženi, prigovor će automatsko biti odbijen.

Kopirati
Drag cursor here to close