Nova zapošljavanja

Na državne jasle u godini dana stigle nove 583 osobe

Platni popis institucija BiH duži za 583 novozaposlene osobe
Gospodarstvo / Novac | 28. 06. 2019. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je u rujnu 2018. godine, odnosno neposredno prije općih izbora, iz proračuna institucija BiH isplaćena plaća za 21.806 osoba, dok je na platnom popisu u svibnju 2019. godine bilo 22.389 ljudi što potvrđuje da je broj zaposlenih povećan za 583.

“Svi koji se trude demantirati ove činjenice mogu se obratiti Ministarstvu Financija i trezora BiH, koje isplaćuje plaće, ali i Agenciji za statistiku, Direkciji za ekonomsko planiranje, te Međunarodnom monetarnom Fondu i Svjetskoj banci gdje, također, prate i obrađuju ove podatke”, rekao je Špirić Srni.

On je pozvao one koji sumnjaju u ove podatke da se obrate ovim institucijama, iz kojih su mu dostavljeni službeni podaci zaključno s 31. svibnja, pa da vide ima li u lipnju novozaposlenih.

“Suvišna je svaka polemika s onima kojima je Vijeće ministara zavod za zapošljavanje. Takvi nemaju nikakve vizije i nisu mogli uraditi ništa korisno za cijeli mandat pa otimaju dane da još malo ostanu u vlasti jer kad odu nitko ih se neće sjećati, pa čak ni ovi koje su zaposlili”, naglasio je Špirić, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close