Pune ruke posla

Kontrolira li se tržište u BiH?

Inspektori u Republici Srpskoj od početka godine imali su pune ruke posla. Kako ističu, najviše prigovora potrošači su uputili zbog visokih cijena i poskupljenja.
Gospodarstvo / Novac | 08. 11. 2022. u 08:14 Bljesak.info
Poskupljenja povećala broj kontrola

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog naglih poskupljenja tržišna inspekcija Republike Srpske od početka godine izvršila je na tisuće kontrola. Veliki broj prigovora uputili su potrošači, a zbog neujednačenosti u radu inspekcijskih organa, Inspektorat i Udruženja potrošača u ovom entitetu, formirali su novi pravilnik o postupanju u slučaju reklamacija.

Inspektori u Republici Srpskoj od početka godine imali su pune ruke posla. Kako ističu, najviše prigovora potrošači su uputili zbog visokih cijena i poskupljenja.

''Posebno je bilo problema u par slučajeva vezano za marže kad su bile marže ograničene, tu je inspektorima bilo lako, zna se kolika je marža, kolika je cijena. E sad što se tiče poskupljenja to tržište diktira ima i takvih slučajeva ali smo nemoćni da utičemo na to... tko podnosi prigovor mora mu se i odgovoriti što se do sada nije događalo da potrošač dobije obrazloženje ili šturi odgovor putem telefona, a evo želimo izbjeći sve manipulacije tako da kroz ove smjernice unaprijedimo tu priču da u roku od 30 dana potrošač dobije pisani odgovor'', kaže Stojan Tešić, šef Odsjeka za inspekcijske poslove Opštine Ugljevik.

U udruženjima potrošača ističu da imaju dobru suradnju s inspekcijskim organima, ali da je neophodan jedinstven pristup, zbog čega su izrađene nove smjernice za postupanje.

Iz inspektorata objašnjavaju da postoje jasno utvrđene procedure kako postupati u slučaju reklamacija i prigovora.

Kopirati
Drag cursor here to close