Sredstva kapitalnih transfera

HBŽ: 400.000 KM za vodoprivredu

Sredstva iz ove Odluke bit će dodijeljena nakon objave Javnog poziva kojeg će provesti Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.
Gospodarstvo / Novac | 28. 05. 2018. u 15:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na 41. sjednici održanoj u ponedjeljak donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih transfera ''Potpora općinama – vodoprivreda'' utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2018. godinu u iznosu od 400.000 maraka, izvijestili su iz Službe za obnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Sredstva iz ove Odluke bit će dodijeljena nakon objave Javnog poziva kojeg će provesti Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

Vlada je razmatrala Izvješće o radu Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za 2017. godinu i donijela Zaključak da se u Izvješću o radu izvrše dopune. U 2017. godini Zavod za zdravstveno osiguranje učinio je određene pomake prema dostizanju standarda prava i obveza osiguranika.

Osiguranicima Zavoda omogućena su sva prava na lijekove, ortopedska pomagala i sve razine liječenja, od primarne do tercijarne razine zdravstvenih usluga, koje su propisane Odlukom o osnovnom paketu.

Cilj je Izvješća za 2017. godinu stvarno prikazivanje stanja u Zavodu za zdravstveno osiguranje, zatim trenutnu situaciju u sustavu zdravstvene zaštite Hercegbosanske županije i učiniti dostupnim sve informacije koje su na raspolaganju tijelima koji su nadležni za donošenje odluka u svrhu izgradnje stabilnog i održivog sustava zdravstvene zaštite.

Tijekom sjednice donijeta je Odluka o pristupanju provođenja postupka dodjele u zakup sportsko-gospodarskih lovišta na području Hercegbosanske županije. Lovišta iz ove Odluke daju se u zakup na razdoblje od 10 lovnih godina.

Donesena je i Odluka o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za gospodarska lovišta na području Hercegbosanske županije. Koncesija za korištenje lovišta iz ove Odluke dodjeljuje se na razdoblje od 20 godina, stoji u izviješću.

Kopirati
Drag cursor here to close