Stiglo upozorenje

Vlada HBŽ-a treba zauzeti stav o migrantima

Istaknuta je potreba da Vlada HBŽ-a što hitnije zauzme stav o pitanju priliva migranata u BiH.
Vijesti / Flash | 25. 05. 2018. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Drvar / Sastanak s Bertonom

Načelnik općine Drvar Goran Broćeta upoznao je šefa Misije OSCE-a u BiH Bruce Berton o zaključcima sa sastanka Sigurnosnog vijeća ove općine u kojima je istaknuta potreba da Vlada Herceg-bosanske županije što hitnije zauzme stav o pitanju priliva migranata u BiH.

Broćeta i Berton razgovarali su u Drvaru o problemima sa kojima se susreće ova lokalna zajednica, potvrđeno je Srni u općini Drvar.

"Osim velikih problema, prisutnih u općini Drvar, razgovarali smo i o aktualnoj migrantskoj krizi, a goste iz OSCE -a upoznao sam o nedavno održanom sastanku Sigurnosnog vijeća općine Drvar", rekao je Broćeta.

On je naglasio da je u zaključcima istaknuta potreba da Vlada HBŽ-a što hitnije zauzme stav o pitanju priliva migranata u BiH, s ciljem poduzimanja potrebnih mjera radi zaštite građana, njihove imovine i institucija, kako na području Drvara, tako i na području cijele županije, javlja Srna.

Šef Misije OSCE-a zanimao se i za pitanje promjene datuma obilježavanja Dana općine.

"Građani Drvara i ja smo ponosni na 27. srpanj (1941. godine), kada je podignut ustanak protiv fašizma i na to da Drvar spada u rijetke gradove koji su se odmah uključili u borbu protiv fašizma i da je u toj borbi poginuo veliki broj Drvarčana", rekao je Broćeta.

Broćeta je dodao da je razgovarano i o problemu nepostojanja nastave srpskog jezika u Glamoču.

Kopirati
Drag cursor here to close