Skok cijena

Grijanje u Livnu poskupilo sto posto

Kako je kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, odlukom je za 100 posto povećana cijena opskrbe toplinskom energijom za kućanstva, a cijena za pravne osobe povećana je 235 posto.
Gospodarstvo / Novac | 17. 10. 2022. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Livna na izvanrednoj je sjednici odobrilo veliko poskupljenje toplinske energije u tom gradu.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, odlukom je za 100 posto povećana cijena opskrbe toplinskom energijom za kućanstva, a cijena za pravne osobe povećana je 235 posto.

Tako će u predstojećoj grijnoj sezoni cijena usluge opskrbe toplinskom energijom za kućanstva iznositi 0,20 KM po 1 kWh toplinske energije, a za pravne osobe (gospodarstvo i institucije) 0,32 KM po 1 kWh toplinske energije.

Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Livno kao opskrbljivač toplinske energije za korisnike na području Livna, u svom zahtjevu za povećanje cijena toplinske energije kao razlog navelo je poremećaj na tržištu energenata, inflaciju i problem s nabavkom energenata.

Ako ne bi došlo do povećanja cijene toplinske energije, poslovanje ovog javnog poduzeća došlo bi pod znak pitanja.

“Predloženo povećanje cijena koje se nalazi zajedno s mišljenjem stručnog povjerenstva i koje je predloženo od Nadzornog odbora Javnog poduzeće Komunalno d.o.o. Livno, osigurat će isporuku toplinske energije postojećim korisnicima uz održivost rada poduzeća”, stoji u usvojenoj odluci.

Kopirati
Drag cursor here to close