Veliki

G20 - veliki napredak u reformi poreza

Američka ministrica financija Janet Yellen rekla je u subotu da je dogovor o globalnom korporativnom porezu dobar za sve vlade
Gospodarstvo / Novac | 10. 07. 2021. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

G20 je postigao veliki napredak u reformi poreza na poslovanje i sve su članice suglasne zaustaviti preusmjeravanje dobiti korporacija u porezne oaze, rekao je njemački ministar financija Olaf Scholz u subotu, a njegova američka kolegica rekla je da je globalni korporativni porez dobar za sve, piše Hina.

"Danas vidimo da će sve zemlje, koje se ovdje okupljaju, podržati međunarodni proces pronalaženja načina za minimalno oporezivanje", rekao je Scholz novinarima na sastanku ministara financija G20 u Veneciji.

Upitan o planovima za digitalni namet u Europskoj uniji, Scholz je rekao da je potrebno globalno rješenje.

Američka ministrica financija Janet Yellen rekla je u subotu da je dogovor o globalnom korporativnom porezu dobar za sve vlade i da će pomoći u povećanju poreznih prihoda tako što će se stati na kraj utrci zemalja koje smanjuju stope korporativnog poreza.

Na zajedničkoj konferenciji sa Scholzom, Yellen je rekla da nije nužno da se svaka zemlja s tim slaže, ali je dodala da će se zabrinutost zemalja koje se tome opiru, pokušati riješiti idućih mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close