Grad Beč

Financijski poticaji za migrantske organizacije

"Osobe migrantskog porijekla su posebno pogođene posljedicama pandemije''.
Gospodarstvo / Novac | 03. 02. 2022. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Beč ove godine nastavlja podržavati organizacije za pomoć i integraciju imigranata i doseljenika koje su se našle pod financijskim pritiskom uslijed korona krize.

Prošle godine je ovoj kategoriji stanovništva projektom WNWmed-NOST pružena pomoć pri nostrifikaciji medicinskih diploma kao i umrežavanju i organiziranju radnih grupa i informativnih sastanaka.

"Osobe migrantskog porijekla su posebno pogođene posljedicama pandemije. Postojeće nejednakosti u pristupu zdravstvenoj zaštiti, tržištu rada ili obrazovnom sistemu ne smiju dalje rasti. Stoga želimo ove godine podržati migrantske organizacije i udruženja poticajnim sredstvima u iznosu od 120.000 eura", rekao je zamjenik gradonačelnika Beča Christoph Widerkehr.

Beč organizacije imigranata i doseljenika smatra važnim za civilno društvo u cjelini, jer poput distributivnih centara dijele informacije i podržavaju neformalni međuljudski kontakt.

Za poticaj od maksimalnih 5.000 eura se prijavljuju udruženja koja zadovoljavaju određene kriterije. Tu spadaju uravnotežena zastupljenost i raznovrsnost porijekla imigranata, podržavanje članova udruženja u oblastima poput zdravstva, društvenog sektora i obrazovanja, dobra komunikacija sa gradskom službom za integracije i diverzitet, te sa ustanovama okruga ili drugim udruženjima koja pripadaju drugim religioznim grupama. Zahtjev je moguće predati najkasnije do 15. veljače, odnosno 15. lipnja.

Prethodne godine podržano je ukupno 27 malih projekata, među kojima su obrazovanje učitelja razredne nastave u oblasti pedagogije i znanja o posljedicama trauma i tečajevi za početnike u oblastima solarne tehnike i hitne medicine.

Kopirati
Drag cursor here to close