Sigurnosti plaćanja i poslovanja

Ethoca rješenje za trgovce – veće zadovoljstvo kupaca i manje reklamacija

Rješenje za veću transparentnost transakcija Ethoca (pun naziv Ethoca Consumer Clarity) koje razvija Ethoca, kompanija koja posluje u sklopu kompanije Mastercard.
Gospodarstvo / Novac | 31. 05. 2021. u 13:25 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skorašnja studija* je pokazala da čak 77% kupaca u našem regionu nailazi na poteškoće u prepoznavanju transakcija prilikom provjere historije plaćanja u svojim e-banking i m-banking nalozima, a da se 40% žalbi kupaca moglo izbjeći da su detalji o kupovini bili transparentniji. Kako se povećava broj digitalnih plaćanja, a korisničke navike postaju sve sofisticiranije u pogledu korištenja suvremenih tehnologija, jasno je da će trgovci kako u fizičkom tako i online okruženju, morati transparentno korisničko iskustvo da dodaju na listu prioriteta uz unaprjeđenje ponude robe i usluga, efikasno korištenje kanala za promociju i insistiranje na sigurnosti plaćanja i poslovanja.

Rješenje za veću transparentnost transakcija Ethoca (pun naziv Ethoca Consumer Clarity) koje razvija Ethoca, kompanija koja posluje u sklopu kompanije Mastercard, je način da se jaz u transparentnosti premosti jer ono pruža jasniji pregled informacija od značaja za korisnika, kao što su logotip, poslovno ime i lokacija prodajnog mjesta. U praksi to znači da, nakon što potpuno besplatno postave svoje logotipe na platformi www.logo.ethoca.com, trgovci svoje brendove čine prepoznatljivijim jer se ti logotipi povezuju sa odgovarajućim transakcijama i pojavljuju u bankarskim izvodima koje potrošači redovno dobijaju i provjeravaju. Pristup transparentnim informacijama povećava zadovoljstvo potrošača pružajući jasne informacije o kupovini i prodajnom mjestu na kojem je kartično plaćanje obavljeno, tako da se smanjuje mogućnost zabune i eliminira neopravdani zahtjevi za povratom novca čije rješavanje bankama i trgovcima oduzima vrijeme i resurse.
Trgovci ne snose nikakve troškove za sudjelovanje u ovoj usluzi.

Pozivamo sve trgovce da se aktivno uključe u ovo rješenje, te da svoj logotip dostave na sljedeći način:
- Kliknite na link: https://logo.ethoca.com i odaberite Get started now,
- Prebacite logotip u traženi format i unesite tražene podatke u formu, uz upload logotipa,
- Potvrdite slanje logotipa i podataka klikom na Submit.

Ethoca rješenje će uspostaviti veću transparentnost transakcija što će značajno unaprijediti korisničko iskustvo u kanalima digitalnog bankarstva, a potrošačima će dati mir i osjećaj kontrole nad vlastitom potrošnjom. Iz perspektive izdavalaca kartica, ovo će povećati interakciju korisnika kartica sa digitalnim kanalima banke, a trgovci će dobiti poboljšanu vidljivost brenda. Također, i banke i trgovci imaće koristi od manjeg broja potrošačkih poziva i žalbi.

Kopirati
Drag cursor here to close