Investicijski ciklus

Ćubela: Veliki infrastrukturni radovi potaknut će i bankarski sektor

Važno je istaknuti kako je nužno da svatko radi svoj posao najbolje što zna, u skladu s postojećim zakonima
Gospodarstvo / Novac | 27. 12. 2017. u 12:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Direktor Unicredit banke Dalibor Ćubela, nakon uspješne poslovne 2017. godine, očekuje kako će 2018. u Bosni i Hercegovini biti godina velikih infrastrukturnih radova koji će pogodovati daljnjem razvoju bankarskoga sektora.

''Posebno me raduje što smo ove godine bili u stanju plasirati značajno veći broj stambenih kredita, koji višestruko imaju pozitivan utjecaj na pojedinca i društvo. Siguran sam da smo, s ostalim bankama, utjecali na pokretanje mini investicijskog ciklusa. S obzirom na to da konačno očekujemo pokretanje nužno potrebnih infrastrukturnih radova u cijeloj zemlji, vjerujem da će isto utjecati na pozitivan zdravi organski rast cijelog bankarskoga sektora'', kazao je Ćubela u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista.

Govoreći o rezultatima ostvarenim u 2017. godini, Ćubela je kazao kako je zadovoljan ovogodišnjim postignućima.

''Važno je istaknuti kako je nužno da svatko radi svoj posao najbolje što zna, u skladu s postojećim zakonima, kako bismo napredovali dalje. Na taj način dugoročno vodimo računa o čuvanju povjerene štednje građana (a takvih je više od tri milijarde KM) i depozita javnih fondova i poduzeća. Tako smo najodgovorniji, tada imamo mogućnost uspješno vršiti ulogu posrednika u plaćanjima i kreditiranju onih kojima je to potrebno. Ako izvan toga uspijemo doprinijeti razvoju svoje zajednice na drugim poljima, možemo reći kako smo dobri sugrađani, kako činimo dobro'', poručio je Ćubela.

Najavio je daljnje ulaganje Unicredit banke u razvoj digitalnih tehnologija i sigurnosti.

''Bankarstvo se godinama uvijek pomalo mijenjalo, razvijalo, a sada, zbog razvoja digitalnih tehnologija, taj razvoj u svim industrijama, pa i našoj, ide ubrzano. Nužno je da i mi prilagodimo zakonski okvir i funkcionalno djelovanje institucija u području digitalnih servisa, elektroničkog potpisa i cjelokupnog poslovanja, bez potrebe dolaska u banku (ili neku drugu instituciju). Građani i poduzeća to traže i već koriste u velikoj mjeri jer je učinkovitije, jeftinije, praktičnije i sigurnije. Taj trend se ne može zaustaviti, a ako budemo kao zemlja zaostajali, možemo samo izgubiti'', kazao je Ćubela.

Unicredit banka u Bosni i Hercegovini zapošljava više od 1200 ljudi, a proizvodi i servisi te banke dostupni su građanima u svim dijelovima države kroz 76 poslovnica i 260 bankomata.

Kopirati
Drag cursor here to close