Nastavak ''divljanja''

Mostar se ''probudio'' s novim cijenama goriva

Građani BiH također mogu očekivati daljnji rast cijena.
Gospodarstvo / Novac | 09. 03. 2022. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene goriva na benzinskim crpkama diljem zemlje rastu iz dana u dan, pa se i Mostar u srijedu ''probudio'' s novim cijenama.

Tako se prema podacima aplikacije Federalnog ministarstva trgovine, koje na dnevnoj razini ažuriraju cijene goriva na benzinskim crpkama u Federaciji BiH, jutros cijena dizela kreće od 2,66 do 3,31 KM, dok benzin košta od 2,51 do 3,21 KM. (Može proći do 24 sata da bi se te promjene primijenile op.a.)

S obzirom na to da cijene goriva u svijetu nastavljaju rasti, građani BiH također mogu očekivati daljnji rast cijena.

Trenutna cijena barela nafte na međunarodnim tržištima dosežu i 130 američkih dolara odlukom SAD-a da zabrani uvoz ruske nafte.

Podsjetimo, u srijedu će se u Zastupničkom domu Parlamenta BiH razmatrati prijedlog SDP-a o privremenom ukidanju trošarina na gorivo kako bi se građanima olakšao konstantni val poskupljenja, a procjenjuje se da bi suspenzijom trošarina gorivo bilo jeftinije do 45 feninga po litru.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove ranije su priopćili da su inspekcijskim kontrolama nad formiranjem cijena i marži na benzinskim stanicama u FBiH, federalni tržišni inspektori samo od 5. do 7. ožujka u prekršaju zatekli 13 subjekata kontrole i izdali 29 prekršajnih naloga.

Također, kod jednog subjekta nadzora inspektori su zatekli 13.000 litara goriva tržišne vrijednosti 42.990 maraka bez prateće dokumentacije, zbog čega je subjektu izrečena zabrana prometovanja, a predmet prekršaja oduzet.

Korektivnim djelovanjem federalnih tržišnih inspektora 10 subjekata kontrole je odmah izvršilo korekciju cijena, čime je spriječeno njihovo povećanje.

Kopirati
Drag cursor here to close