Autoput Banja Luka-Gradiška

Cijena naplatnih kućica sa 3,5 skočila na devet milijuna KM

Prvi tender čija je vrijednost bila duplo manja i iznosila 3 milijuna KM bez PDV-a, je poništen jer su pristigle ponude bile preskupe za ovo poduzeće
Gospodarstvo / Novac | 07. 06. 2018. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće "Autoputevi RS" objavilo je novi tender za izgradnju naplatnih kućica na autoputu Banja Luka-Gradiška u mjestima Čatrnja, Nova Topola i Aleksandrovac.

Prema novoj tenderskoj dokumentaciji, sada je javno poduzeće spremno da za izgradnju naplatnih kućica izdvoji duplo više, jer je procijenjena vrijednost javne nabavke 7,65 milijuna KM bez PDV-a.

Inače, prvi tender čija je vrijednost bila duplo manja i iznosila 3 milijuna KM bez PDV-a, je poništen jer su pristigle ponude bile preskupe za ovo poduzeće, prenosi Akta.ba.

Poduzeće "Autoputevi Republike Srpske" priopćilo je da je tender za izgradnju naplatnih kućica u Čatrnji, Novoj Topoli i Aleksandrovcu poništen jer su sve ponude bile znatno više od procijenjene vrijednosti od 3.000.000 KM bez PDV i istaknulo da su tvrdnje narodnog zastupnika SDS-a Davora Šešić neistinite i krajnje zlonamjerne.

"Postupak javne nabavke pokrenut je u veljači, a pažljivom analizom dostavljenih ponuda utvrđeno je da su sve ponude bile znatno više od procijenjene vrijednosti postupka zbog čega je, a po mišljenju Agencije za javne nabavke BiH, donesena odluka o poništenju tendera", ističe se u priopćenju.

Postupak javne nabavke radova na izgradnji objekata za naplatu putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, odnosno naplatnih stanica u mjestima Čatrnja, Nova Topola i Aleksandrovac poništen je 16. travnja.

"Nakon što su `"Autoputevi Republike Srpske"` donijeli odluku o poništenju nabavke, sagledana je tržišna vrijednost predmetnih radova i utvrđeno da je prosječna tržišna vrijednost istih radova 7.650.984 KM bez PDV-a, odnosno da je prosječna vrijednost svih dostavljenih ponuda u poništenom postupku javne nabavke 7.650.984 KM bez PDV-a", pojašnjeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close