Putevi RS

Bivši direktori: Izgradili naplatne kućice na magistralnom putu

Gospodarstvo / Flash | 02. 11. 2015. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriminalistička policija Centra javne sigurnosti Banjaluka podnijela je izvještaj Okružnom tužiteljstvu Banjaluka protiv odgovornih osoba, odnosno visokih dužnosnika u Javnom poduzeću Putevi Republike Srpske, zbog sumnje da su nesavjesnim gospodarskim poslovanjem oštetili ovo poduzeće za 2.100.000 KM.

Izvještaj je podnesen protiv M. L. (1952), S. U. (1957), N. K. (1973) i M. J. (1977). Sumnja se da su oštetili poduzeće, iako nisu pribavili imovinsku korist, jer su izgradili naplatne kućice na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice, iako je gradnja kućica bila dozovoljena samo na autoputu. Zbog toga ove naplatne kućice nikad nisu puštene u rad, a napravljene su nove na autoputu koji vodi prema Gradišci.

Kako se navodi u priopćenju CJS Banjaluka, M. L. iz Banjaluke i S. U. iz Mrkonjić Grada sumnjiče se da su 21. rujna 2010. godine kao direktor i izvršni direktor za tehničke poslove javnog poduzeća potpisali ugovor o "Rekonstrukciji i modernizaciji magistralnog puta M-16 na dionici Prijedorska petlja-Klašnice radi povećanja sigurnosti prometa", na osnovu kojeg je izvršena izgradnja objekata za naplatu putarine u vrijednosti od 1.385.000 KM.

U priopćenju CJS Banjaluka navodi se da su osumnjičeni svjesno prekršili odredbe Zakona o javnim putevima RS, po kojem nije predviđena naplata naknada za upotrebu magistralnog puta, čime nisu ispunjeni uvjeti za izgradnju naplatnih kućica. Time šteta nanesena poduzeću iznosi 1.385.000 KM.


"Osobe N. K. iz Banjaluke i M. J. iz Čelinca se sumnjiče da su 4. srpnja 2012. godine u svojstvu direktora i izvršnog direktora za tehničke poslove javnog poduzeća iz Banjaluke potpisali Ugovor o izvođenju dodatnih radova", priopćeno je iz CJS Banjaluka.

Na osnovu tog ugovora izgrađen je centralni objekat za naplatu putarine i prateće vodovodne i kanalizacijske instalacije u centralnom objektu u vrijednosi od oko 715.000 KM, a javno poduzeće je za taj iznos oštećeno, dok izgrađeni objekti nikada nisu pušteni u rad.

Kopirati
Drag cursor here to close