Pomoć

Bh. dijaspora skupila 5.900 eura za migrante

Sugovornici su pojedinačno uplatili novac za pomoć migrantima na račun Merhameta Njemačke, a zatim je novac poslan u Bihać.
Gospodarstvo / Novac | 02. 04. 2021. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Donacija migrantima

U suradnji Platforme Ilmix, Sejfudina Dizdarevića i Merhameta iz Njemačke, bh. dijaspora je skupila 5.690 eura za pomoć migrantima u Unsko-sanskoj županiji.

Novac je proslijeđen Regionalnom odboru Merhameta u Bihać, koji je posljednjih tjedana u nekoliko navrata dijelio prehrambene artikle migrantima smještenim u kampu Lipa.

"Ovih dana smo intenzivirali dio aktivnosti koje su usmjerene na pomoć migrantima, tako da smo u suradnji s volonterima Crvenog križa Unsko-sanske županije dijelili doručak i ručak migrantima koji borave u Lipi. Ovom prilikom bi se zahvalio svim donatorima koji su sudjelovali u ovoj akciji", kazao je Alen Prošić, direktor RO Merhamet Bihać.

Sve je krenulo od streaming sastanka koji je organizirao Sejfudin Dizdarević pod nazivom "Der Flüchtling in uns" (Izbjeglica u nama) na kojem je bivši predsjednik Merhameta Njemačke Nedim Kadirić, predstavio rad Merhameta te probleme i potrebe s kojima se Bosna i Hercegovina susreće vezano za pitanja migracija i migrantske krize, prenosi Anadolija. 

U streaming su se uključili mnogi sugovornici i imali su mogućnost, da postavljanjem pitanja dobiju jasniju sliku u vezi sa situacijom s migrantima u Bihaću i u cijeloj BiH.

Sugovornici su pojedinačno uplatili novac za pomoć migrantima na račun Merhameta Njemačke, a zatim je novac poslan u Bihać.

"Nadamo se da ćemo i dalje imati ovakvih i sličnih donacija, kako bi pomogli migrantima, ali i našim građanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, posebno u ovom vremenu pandemije koronavirusa i pada ekonomije u BiH", kazao je Prošić.

Kopirati
Drag cursor here to close