Koronavirus

Migrantski kamp potpuno zatvoren, koristi se kao karantena

Krizni stožer USŽ priopćio je i to da je u dva Covid odjela Kantonalne bolnice u Bihaću smještena 44 pacijenta, a da u rezervi u slučaju potrebe imaju slobodan još jedan Covid odjel.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2021. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Biscani.net / Migrantski kamp Borići

Krizni stožer Unsko-sanske županije predložio je uvođenje novih mjera zbog pogoršane epidemiološke situacije na području cijele Federacije BiH.

Vlada ove županije danas će donijeti konačnu odluku.

Kako je priopćila ministrica zdravstva USŽ Nermina Ćemalović, predloženo je da se policijski sat pomjeri i umjesto od 23 sata počne od 21 sat do pet sati ujutro.

Također, Vladi je predloženo da donese odluku o zabrani posjeta staračkim domovima te zabrani održavanja manifestacija i sličnih aktivnosti.

Krizni stožer USŽ priopćio je i to da je u dva Covid odjela Kantonalne bolnice u Bihaću smještena 44 pacijenta, a da u rezervi u slučaju potrebe imaju slobodan još jedan Covid odjel. Osam pacijenata je na intenzivnoj njezi, prenosi N1.

Ministrica Ćemalović kazala je i to da je kamp Borići sada potpuno zatvoren, odnosno da je postao karantena, a nakon što je utvrđeno da je 45 migranata i 12 zaposlenika pozitivno na koronavirus.

Za sada neće biti zatvaranja ugostiteljskih objekata, ali je upućen apel vlasnicima da poštuju naredbe i mjere. Također, nastava će se i dalje odvijati na klasični način.

Ove mjere predložene su nakon što je jučer održan sastanak županijskih premijera s premijerom FBiH Fadilom Novalićem na kojem je zatraženo da županije usklade mjere kako bi se epidemiološka situacija, koja je znatno pogoršana, stavila pod kontrolu na području cijele Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close