Problem Zakona o trošarinama

Bevanda: Znamo uzeti novac, a ne znamo ga podijeliti

Zakon o trošarinama donesen, a nema odluke o raspodjeli novca
Gospodarstvo / Novac | 23. 05. 2018. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda danas je u Sarajevu izjavio novinarima da mu je žao što je i posljednja sjednica Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje, uz sav njegov napor da dođu do rezultata, završila neuspjehom u smislu dogovor o raspodjeli novca od putarina.

''Danas je EBRD (Europska banka za obnovu i razvoj) tražila sastanak, jer je njihov šef iz Londona došao da postavi pitanje koje sam ja postavio - zašto smo mi donosili zakon o akcizama, kada imamo situaciju da je zakon donesen, da ljudi toče gorivo, da se sredstva skupljaju na posebno izdvojenom računu kod Središnje banke, a nemamo odluku o njegovoj raspodjeli'', kazao je Bavanda.


Pojasnio je da sada ''imamo situaciju da novci svakim danom sve više rastu na tom posebnom računu, a ništa se nije promijenilo, nema odluke''.

Po njegovim riječima, to nije pitanje za njega, to je pitanje za entitetske vlasti.

Podsjetio je da u odluci koju donosi Upravni odbor moraju biti glasovi sva tri ministra financija.

''Za sve odluke koje je predložila Uprava kao tehnička rješenja ja sam bio 'za'. Prema tome, ne stanuje problem u mom dvorištu, ali sam žalostan što smo prošli sve to, da novac stoji, da će doći obveze i da će se onda vjerojatno svi osvjestiti da to nije više stvar politike nego da činimo loše jedni drugima'', smatra Bevanda.


Kopirati
Drag cursor here to close