Ministar potvrdio

2 milijuna za ustanove socijalnog zbrinjavanja u FBiH

Federalni ministar Adnan Delić potpisao je u srijedu sporazume s direktorima ustanova socijalnog zbrinjavanja ukupne vrijednosti 2 milijuna KM.
Gospodarstvo / Novac | 26. 06. 2024. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je u srijedu sporazume s direktorima ustanova socijalnog zbrinjavanja kojima je osnivač Vlada Federacije BiH ukupne vrijednosti dva milijuna KM.

Kako je istaknuo ministar Delić, riječ je o Programu pomoći ustanovama za zbrinjavanje na nivou Federacije BiH kroz sufinanciranje troškova njihovog rada i poslovanja s ciljem premašivanja izazova poslovanja nastalih usljed nedostatka prihoda od vlastite djelatnosti ovih ustanova, a kako bi se omogućilo kvalitetno pružanje socijalnih usluga korisnicima ovih ustanova.

Od ukupno dva milijuna KM iz ovog Programa podrške 1.366.253,00 KM dodijeljeno je Ustanovi za socijalno zbrinjavanje, odgoj i obrazovanje - Sarajevo za nesmetano obavljanje redovnih poslova i aktivnosti, dok je preostalih 633.747,00 KM raspoređeno, sukladno općim i posebnim kriterijima ovog Programa ustanovama za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu Bakovići, Drin, Ljubuški i Pazarić.

Navedenim se sredstvima nastoji pružiti podrška redovnom funkcioniranju federalnih ustanova socijalne zaštite kroz sufinanciranje troškova njihovog rada i poslovanja, koja bi se u tom pogledu realizirala kao sufinanciranje njihovih izdataka za energente tijekom 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close