IDEF

6 bh. tvrtki sudjeluju na sajmu vojne industrije u Istanbulu

Ministar Helez na 16. sajmu vojne industrije (IDEF 2023) u Istanbulu
Gospodarstvo / Industrija | 25. 07. 2023. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar obrane BiH Zukan Helez svečano je 25. srpnja 2023. godine sa potpredsjednikom Republike Turske Cevdetom Yilmazom i ministrom obrane Republike Turske Yaşarom Gülerom otvorio 16. međunarodni sajam vojne industrije (IDEF 2023), koji se održava u Istanbulu.

Sajam vojne industrije (IDEF) trajat će od 25. do 28. srpnja 2023. godine i jedan je od najznačajnijih sajmova vojne industrije u ovom dijelu svijeta, a održava se svake druge godine. Boravak ministra Heleza i delegacije Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na ovom sajmu izvanredna je prilika za razmatranje različitih modaliteta aktualnih i budućih projekata modernizacije Oružanih snaga BiH, u kojoj prijateljska i partnerska Turska ima izuzetno značajnu ulogu.

Foto: PR / Ministar Helez na 16. sajmu vojne industrije (IDEF 2023) u Istanbulu

Ministar je zajedno sa svojim turskim kolegom, ministrom Gülerom obišao izlagače na sajmu, a domaćini sajma su se posebno interesirali za izlagače iz Bosne i Hercegovine.

Na ovom sajmu ove godine Bosnu i Hercegovinu predstavljaju: Binas Bugojno, A.C. Unity Goražde, Igman Konjic, Pretis Vogošća, Tehnički Remont Bratunac – TRB, Unis Ginex Goražde, koji na ovom sajmu sudjeluju na poziv organizatora i uz posredovanje Vanjskotrgovinske komore BiH.

Ovaj sajam daje priliku našim izlagačima da stvore novu poslovnu suradnju, unaprijede postojeća te prošire svoja poslovanja i na druga tržišta u svijetu.

Na sajmu IDEF 2023 ove godine preko tisuću izlagača predstavljaju najmodernije i najsofisticiranije proizvode i najsuvremenija dostignuća namjenske industrije iz cijelog svijeta, a na istom prisustvuje više od 400 različitih poslovnih, vojnih i političkih izaslanstava.

U izaslanstvu MO i OS BiH uz ministra Heleza prisutni su i brigadir Slaviša Labus, Salko Beba, šef Ureda ministra obrane BiH, Irena Leko iz Sektora za međunarodnu suradnju i pukovnik Amer Riković.

Ministar Helez će u srijedu, 26. srpnja 2023. godine održati službeni sastanak sa ministrom obrane Republike Turske Yaşarom Gülerom, sa kojim će razgovarati o nastavku i daljnjem razvoju bilateralne suradnje u oblasti obrane i nastavku podrške Ministarstva odbrane Republike Turske institucijama odbrane Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close