Traže se prodavači

Ministarstvo obrane prodaje viškove naoružanja i vojne opreme

Menadžment MO BiH razgovarao s entitetskim ministarstvima zainteresiranim za prodaju viškova naoružanja i vojne opreme
Gospodarstvo / Industrija | 18. 02. 2022. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžment Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i vrh Oružanih snaga BiH danas su u Sarajevu razgovarali s entitetskim ministarstvima zainteresiranim za sudjelovanje u prodaji viškova naoružanja i vojne opreme OS BiH.

Sastanku su nazočili ministar obrane BiH Sifet Podžić sa zamjenicima Mirkom Okolićem i Mijom Krešićem, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Senad Mašović sa zamjenicima general-bojnicima Gojkom Kneževićem i Ivicom Jerkićem, tajnik MO BiH Muhamed Smajić te pomoćnici ministra Borislav Jezeraškić, Dženan Redžo i Miško Božićković sa ostalim suradnicima. 

Od strane predstavnika entitetskih ministarstava sudjelovali su ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, ministar privrede i poduzetništva RS Vjekoslav Petričević, savjetnik ministra energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Fuad Hadžimehmedović, direktor Federalne direkcije za namjensku industriju Zlatan Bilanović te obnašatelj dužnosti direktora Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme RS Goran Ćosić.

Prema odluci Predsjedništva BiH pitanje viškova pokretne vojne imovine OS BiH može se rješavati uništavanjem, prodajom i doniranjem u interesu Bosne i Hercegovine. Na početku radnog sastanka ministar Podžić je pozdravio činjenicu kako među sudionicima sastanka postoji volja i spremnost da se već dugo godina zaustavljeni proces prodaje viškova naoružanja konačno ubrza, kako bi financijsku korist imalo i MO BiH, ali i nadležna entitetska ministarstva.

Na sastanku su analizirani dosadašnji izazovi u prodaji viškova naoružanja i vojne opreme. U konstruktivnom razgovoru definirani su naredni zajednički koraci, da bi se proces pokrenuo na najbolji i najbrži način, sukladno odlukama Predsjedništva BiH i Dobojskim sporazumom, koji tretira raspolaganje pokretnom vojnom imovinom i njezinim viškovima u BiH.    

Kopirati
Drag cursor here to close