Hoće li se ratovati?

U prošloj godini u BiH izdano 256 rješenja za uvoz oružja i vojne opreme

Od ukupnog broja izdanih rješenja u prošloj godini za izvoz je bilo 501, a za uvoz 256 rješenja, priopćeno je iz Vijeća ministara.
Vijesti / Flash | 28. 07. 2022. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara usvojilo je danas informaciju o provođenju Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme za prošlu godinu, u kojoj se navodi da je u tom periodu izdato 757 rješenja kojima se odobrava kretanje oružja i vojne opreme.

Od ukupnog broja izdanih rješenja u prošloj godini za izvoz je bilo 501, a za uvoz 256 rješenja, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Na sjednici je danas usvojena i informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za razdoblje od siječnja do prosinca prošle godine, koju će Ministarstvo financija i trezora dostaviti Paralamentarnoj skupštini BiH.

Prema Informaciji, od planiranih 2.450.000 KM sredstava tekuće rezerve u prošloj godini odobreno je ukupno 1.217.735 KM, od čega je realizovano 1.217.703 KM.

Vijeće ministara zadužilo je Službu za zajedničke poslove institucija BiH da osigura adekvatan skladišni prostor za skladištenje izbornog materijala.

Središnje izborno povjerenstvo /SIP/ BiH zatražilo je od Službe za zajedničke poslova institucija BiH da bude osiguran prostor u vlasništvu BiH za potrebe skladištenja izbornog materijala, radi sprovođenja ranijih zaključaka Vijeća ministara i ostvarivanja budžetskih ušteda.

Iz budžeta institucija BiH za ove namjene je od 2003. godine do 10. svibnja ove godine izdvojeno 1.980.000 KM, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close