Odluke

Vlada i Autoceste FBiH pregovaraju o kreditu od 100 milijuna eura za Vc između Počitelja i Bijače

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2014. u 10:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH se upoznala s Informacijom o kreditnom zahtjevu JP Autoceste Federacije BiH za Projekt Koridor Vc, te podržala inicijativu da se za za dionicu Počitelj - Bijača osiguraju kreditna sredstva kod Europske investicijske banke (EIB) u iznosu do 100 milijuna eura.

Uvjet je da efektivnost kredita bude vezana za uvođenja dodatne akcize na naftne derivate od 0,10 KM po litru, kako bi bila osigurana dugoročna održivost duga JP Autoceste Federacije BiH i bili ublaženi rizici po proračun Federacije BiH.

Vlada je Informaciju o kreditu prihvatila kao osnovu za vođenje pregovora, te zadužila Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar da u Tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Konačna Odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EIB­om, s kojom će biti utvrđeni uvjeti kreditnog zaduženja. Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju biti će JP Autoceste Federacije BiH.

Federalno ministarstvo financija će Vladi Federacije BiH podnijeti Informaciju o pregovorima i tekst usuglašenog Ugovora između Bosne i Hercegovine i EIB-a. Ovo federalno ministarstvo će današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi sa kreditnim zaduženjem, priopćeno je iz Službe za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close