Okrugli stol

Vijeće mladih Grada Mostara: Postojeći socijalni sustav u BiH neefikasan, nepravedan i neodrživ

Gospodarstvo / Flash | 11. 11. 2013. u 15:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Grada Mostara zajedno sa 'Boram' Agencijom iz Sarajeva organizira okrugli stol povodom Kampanje reforme socijalnog sektora u FBiH čiji je nositelj Federalno ministarstvo rada i socijalne politike 19.11.2013. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu 'Ero' Mostar.

Cilj kampanje je skrenuti pažnju na postojeći socijalni sustav u Bosni i Hercegovini, koji je, usprkos znatnim izdvajanjima za socijalnu zaštitu u FBiH, neefikasan, nepravedan i neodrživ što dovodi i do toga da veliki dio beneficija odlazi bogatijim dijelovima stanovništva FBiH a ne siromašnijim kojima je najpotrebniji.

Također, osnovni problem trenutnog socijalnog sustava je njegova neefikasnost u smanjenju siromaštva. Preciznije rečeno proračunske naknade za socijalnu zaštitu koje se ne financiraju iz doprinosa ne ciljaju one kojima je pomoć najviše potrebna.

Shodno tome, organizira se ovaj okrugli stol i radionicu u Mostaru sa predstavnicima ministarstava, vladinim službenicima, korisnicima beneficija i svim drugim zainteresiranim stranama, kako bi obuhvatili teme:

  1. Efikasnost i održivost trenutnog sustava socijalne zaštite
  2. Kako postići metode boljeg ciljanja za socijalna davanja i pravedniju raspodjelu
  3. Sustav socijalne zaštite i siromaštvo u FBiH
  4. Izdvajanja bruto društvenog proizvoda u FBiH za socijalne naknade
  5. Što donosi reforma socijalnog sektora u FBiH.

U sklopu okruglog stola održat će se radionica za novinare pod nazivom ''Komunikacija poruka iz oblasti socijalne zaštite sa medijima i ciljnim javnostima''. "Molimo sve zainteresirane za učešće na okruglom stolu i radionici da se prijave putem e-maila: [email protected] ili putem mob. 061/ 809-837". navedeno je iz VMGM.

Kopirati
Drag cursor here to close