Najava

Transparentnost i odgovornost javnih preduzeća na području EU i Zapadnog Balkana

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2017. u 11:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke u suradnji sa Transparency International u BiH organizira okrugli sto na temu ''Transparentna i odgovorna javna preduzeća u BiH'' koji će se održati u srijedu, 21.6.2017. u hotelu Kardial u Tesliću sa početkom u 11 sati.

U radu okruglog stola se očekuje sudjelovanje predstavnika relevantnih institucija, gradonačelnika i načelnika općina i njihovih suradnika, kao i direktora javnih poduzeća.

Na okruglom stolu će biti prezentiran nacrt komparativne studije ''Transparentnost i odgovornost javnih preduzeća na području EU i Zapadnog Balkana'' kojom se uspoređuje status javnih poduzeća u BiH sa statusom javnih poduzeća u državama iz EU i Zapadnog Balkana.

Komparativna studija također uključuje i analizu transparentnosti i odgovornosti rada javnih poduzeća, sa posebnim fokusom na regulatorni okvir za njihov rad.

Na osnovu nalaza ove studije koji će biti predmet rasprave sudionika okruglog stola, definirat će se prijedlozi za poboljšanje pravne regulative, kao i smjernice za izradu i objavljivanje godišnjih financijskih planova i izvještaja.

Kopirati
Drag cursor here to close