Zajednička suradnja

Talijanski stručnjaci za oduzimanje imovine od mafije u posjeti BiH

Gospodarstvo / Flash | 05. 04. 2016. u 13:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias izjavio je danas da, nakon službene posjete sudaca, tužitelja i policijskih službenika iz Bosne i Hercegovine Rimu u siječnju, današnja službena posjeta direktora talijanske Agencije za upravljanje dobrima konfiskacijom oduzetih mafiji, prefekta Umberta Postiglionea i sektorskog eksperta Gianpaola Capassoa Sarajevu potvrđuje odličnu suradnju Italije i BiH u borbi protiv korupcije.

Dodao je da se radi o kapitalnom poglavlju za proces europskih integracija BiH, za koji očekuju još puno od bh. vlasti, kao i da ova posjeta predstavlja jedan konkretan korak u tom smjeru.

Navedena posjeta predviđa seminarske aktivnosti i institucionalne susrete s nadležnim entiteskim vlastima i vlastima državne razine, među kojima je i susret s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

Cilj posjete jeste razmjena iskustava i dobrih praksi u domeni dobara oduzetih konfiskacijom, stečenih putem organiziranog kriminala, organizirana je u suradnji s Veleposlanstvom Italije u BiH i Istražnom službom Kriminalističke policije iz Sarajeva, a financirana od Velike Britanije, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije.

Kopirati
Drag cursor here to close