Građevinstvo

Slovački ulagači zainteresirani za ulaganje u BiH

Gospodarstvo / Flash | 16. 04. 2014. u 08:06 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska delegacija Bosne i Hercegovine posjetit će 24. i 25. travnja Republiku Slovačku. U tom razdoblju se u Bratislavi održava Mješoviti komitet BiH i Republike Slovačke, te je planiran i poslovni forum sa bilateralnim sastancima bh. i slovačkih kompanija.

Organizator posjete bh. gospodarske delegacije je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) u suradnji sa USAID-Sida FIRMA Projektom.

Kako saznaje FENA u VTKBiH, privrednu delegaciju BiH čine predstavnici 11 kompanija: Ćosićpromex, Jelšingrad livar-livnica čelika, Knežević Entering, Neutron, Expovoće, Energoinvest, Polimac Company, Geoprojekt, Umel, Sarajkomerc i RITE Ugljevik.

Prema dosadašnjim saznanjima, bh. sektori sa najvećim potencijalom za suradnju su: metaloprerađivački sektor, autoindustrija, građevinarstvo i energetika, ali su dobrodošle i kompanije iz ostalih sektora gospodarstva.

Slovačka agencija za razvoj investicija i trgovine je informirala VTKBiH da su slovački poduzetnici i investitori zainteresirani za tendere i projekte na nivou države, općina i gradova u BiH, a posebno u oblasti infrastrukture (pruge, mostovi, tuneli, komunalna i socijalna infrastruktura) i energetike (hidro, termoelektrane, obnovljivi izvori energije i slično).

Kopirati
Drag cursor here to close