800 izlagača

Sajam u Mostaru očekuje 60 tisuća posjetitelja

Sajam će proglasiti otvorenim Peter Sijarto, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske koja je ovogodišnja zemlja partner sajma…
Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2022. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za 23. Međunarodni sajam gospodarstva koji se, nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, otvara sutra u Mostaru.

Prema najavama, sajam će okupiti oko 800 izlagača iz zemlja regije i svijeta, a tijekom pet dana trajanja očekuje se i više od 60.000 posjetitelja.

Sajam će proglasiti otvorenim Peter Sijarto, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske koja je ovogodišnja zemlja partner sajma, objavili su organizatori.

Osim Sijarta, o značaju sajma za Mostar i BiH govorit će direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Prisutnima će se obratiti i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić te premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Mostarski sajam traje od 5. do 9 travnja a predstavit će se izlagači iz cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske.

Sa mostarskog sajma naglašavaju da ove godine, kada je riječ o kolektivnim nastupima, izdvajaju Komorski investicijski forum zapadnog Balkana i Vanjskotrgovinske komore BiH, forum jadransko-jonskih privrednih komora i Gospodarske komore FBiH, koji će se predstaviti institucijama i firmama iz zemalja članica.

Među konferencijskim programima izdvajaju se Poslovni forum na kojem su predviđeni b2b susreti gospodarstvenika u organizaciji Mađarske, konferenciju o turizmu u organizaciji Privredne komore FBiH, Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, grada Mostara i Komore Jadransko-jonske regije.

Sajam i ove godine ima podsajamsku manifestaciju Sajam turizma u okviru kojeg će biti upriličeno stručno ocjenjivanje vinskih uzoraka, te projekat Intereg IPA CBC Adrijatik kannioning projekt, gdje će biti predstavljeni turistički potencijali Hercegovine kroz virtualne šetnje, virtualno bicikliranje, te panoramske letove balonom iznad Mostara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close