Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata

Rudari zakazali prosvjed ispred Elektroprivrede BiH

Podsjetio je da su zbog neisplaćene plaće za lipanj te naknade za topli obrok za mjesec svibanj, zenički rudari obustavili proizvodnju u utorak, 25. srpnja u drugoj smjeni.
Gospodarstvo / Flash | 01. 08. 2023. u 07:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine, zbog stanja u Rudniku mrkog uglja Zenica, donio je odluku o organiziranju prosvjeda koji će biti održan u utorak, 1. kolovoza, ispred zgrade Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH u Sarajevu, potvrdio je predsjednik tog sindikata Sinan Husić, a prenosi BHRT.

Podsjetio je da su zbog neisplaćene plaće za lipanj te naknade za topli obrok za mjesec svibanj, zenički rudari obustavili proizvodnju u utorak, 25. srpnja u drugoj smjeni, kada se grupa od 30 rudara odlučila da ne izađe iz jame''Raspotočje'' u kojoj su proveli dvije noći.

Husić je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SSSRRFBiH u Zenici, najavio da će u utorak na prosvjedima u Sarajevu koji će biti organizirani u periodu od 11 do 14 sati, biti 500 radnika iz sedam rudnika Koncerna JP EPBiH.

"Mi ne tražimo da nas bilo tko prima. Mi dolazimo da iskažemo ogromno nezadovoljstvo naspram svega ovoga što se događa… Želimo kazati da smo ujedinjeni i da nećemo odustati", poručio je ranije Husić.

Kopirati
Drag cursor here to close