Briga

Robne rezerve i državna tajna

U planu rada Federalne direkcije ističe se kako financijska sredstva za rad Federalne direkcije nisu dostatna za intervencije na tržištu…
Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2021. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine planiraju se utrošiti ukupno dva milijuna maraka za nabavu roba Federalne direkcije za robne rezerve, a temeljni kriterij trebao bi biti roba koja je po kvaliteti prepoznata na tržištu FBiH, kao i domaći proizvođači koji će “svoju” robu moći zanavljati i držati u optimalnim rokovima valjanosti, objavio je Večernji list BiH.

Novine navode kako će se  robe uskladištene u skladištu vojarne Matrez Visoko zanavljat će se prvenstveno istom robom istog proizvođača, a prema planu, raspodjela će se vršiti sukladno broju stanovnika po pojedinim županijama, kao i spremnosti skladištara da zaključuju ugovore pod uvjetima koje odredi Federalna direkcija. 

Posebno naglašavaju kako je teritorijalni raspored roba pod oznakom “državna tajna”, tako da će svi subjekti koji imaju ove informacije potpisati izjave o tajnosti podataka.

No, u planu rada Federalne direkcije ističe se kako financijska sredstva za rad Federalne direkcije nisu dostatna za intervencije na tržištu uslijed velikih poremećaja, ali u prijelaznom razdoblju mogu doprinijeti stabilizaciji asortimana i količine roba koje su predmet nabave i skladištenja kao stalne robne zalihe.

Stoga će Federalna direkcija robnih rezervi analizirati načine za osiguranje robnih zaliha.

U kontekstu aktivnosti ove institucije navodi se kako je njezin rad državna tajna, a posebice teritorijalni raspored roba.

Međutim, kada je riječ o lokacijama, podsjeća se kako dulji niz godina pokušavaju doći do vlastitih skladišnih kapaciteta koji bi umnogome promijenili pristup skladištenju i zapošljavanju djelatnika s odgovarajućom školskom spremom.

Kopirati
Drag cursor here to close