Prosvjed u Sarajevu

Radnici Krivaje u srijedu pred zgradom Vlade Federacije BiH

Gospodarstvo / Flash | 21. 11. 2016. u 18:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici zavidovićkog poduzeća "Krivaja Mobel" i "Krivaja" u stečaju najavili su za srijedu, 23. studenog, prosvjed pred zgradom Vlade Federacije BiH, jer još nije pronađen način da im bude uvezan radni staž.

Radnici ističu da je uvezivanje radnog staža neophodno, te da ne bi razmatrali dolazak u Sarajevo da je to realizirano, prenosi Klix.ba.

Rok do kada je federalna Vlada trebala donijeti odluku o načinu uvezivanja radnog staža istekao je 1. studenog. Uvezivanjem radnog staža oko 150 radnika otišlo bi u zasluženu mirovinu.

Radnicima Krivaje nije uvezano po 14 godina staža, a predstavnik Sindikata radnika "Krivaje Mobel" Besim Hasić kaže da Vlada FBiH pokušava na sve načine da ugovore stavi izvan snage.

On je naglasio da je 18. studenog ročište za pokretanje stečajnog postupka i da bi sutra trebali dobiti pravosnažno rješenje.

"Sada čekamo rješenje da bi sve to bilo pravosažno nakon čega bi se ljudi prijavili na Zavod za zapošljavanje Zeničko-dobojske županije i ostvarili primanja. Sve je do institucija, ništa nije do nas", izjavio je Hasić.

Kopirati
Drag cursor here to close