Zvizdić

Prije svega financiranje koridora 5-C, od 300 milijuna eura

Gospodarstvo / Flash | 25. 02. 2016. u 10:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je na press-konferenciji, po povratku s EBRD-ove Investicijske konferencije o zapadnom Balkanu u Londonu, tu posjetu ocijenio vrlo korisnom i uspješnom za BiH.

''U razgovorima s direktorom i drugim predstavnicima EBRD-a smo predložili novi pristup, jedan novi okvir, jedan novi odnos između EBRD-a i BiH, a on je više vezan, ne samo za projektne aktivnosti ili financiranje pojedinačnih projekata nego na kreiranje jednog četverogodišnjeg okvira financiranja, prije svega koridora 5-C, od 300 milijuna eura'', naveo je Zvizdić.

Dodao je da će sredstva biti suksecivno povlačena ove i u sljedeće tri godine. Ove godine bi trebalo biti povučeno oko 76 milijuna eura, a sljedeće tri godine po 70 milijuna eura.

''Riječ je sada o jednom novom vizibilnom okviru odnosa između Europske banke za obnovu i razvoj i BiH, odnosno stavljanje u fokus autoputa 5-C kao našeg ključnog prioriteta, u fokus financiranja EBRD-a. To je ustvari ono što je najvažnije bilo u našim razgovorima, prezentaciji naših projekata'', istaknuo je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close