Okolić

Imamo mi mogućnosti, al nismo ni blizu kao Rusi

''Cijeli ovaj put i rasprava koja se oko ovog vodi je bespotrebna i to se sve moglo završiti u toku jednog dana'', utvrdio je Okolić.
Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2020. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane BiH Mirko Okolić rekao je da Oružane snage BiH imaju mogućnost da vrše dezinfekciju prostora, ali da njihove mogućnosti nisu ni blizu onima kojima raspolažu u Rusiji, te da se u humanitarna pitanja nije smjela miješati politika.

Okolić je naveo da Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH imaju opremu za dezinfekciju, ali da ona nije ni izdaleka suvremena kao oprema sa kojom Oružane snage Ruske Federacije rade dezinfekciju prostora, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji.

''Imali su namjeru da to rade i u Federaciji BiH, a zbog čega to nije urađeno, zaista nije mi jasno i ne vidim zdrav razum za takav potez jer se radi o humanitarnim pitanjima sprečavanja širenja koronavirusa ili njegove eliminacije što je prije moguće'', rekao je Okolić.

On je istaknuo da se u "te stvari ne bi smjela miješati politika", istaknuvši da će tu poslije trebati da se odgovori na pitanja, ako se moglo spriječiti širenje koronavirusa zbog čega to nije urađeno.

''Cijeli ovaj put i rasprava koja se oko ovog vodi je bespotrebna i to se sve moglo završiti u toku jednog dana. Već su ekipe mogle biti na terenu i završiti posao koji nije komercijalnog, nego humanog karaktera'', utvrdio je Okolić.

On je naglasio da se postavlja pitanje zašto se ne prihvata nešto što je humanitarnog karaktera.

''Pa i da imamo u BiH dovoljno resursa, zašto ih ne čuvati za kasnije kada nam budu, takođe, potrebni, a nečije druge pomoći te vrste ne bude bilo. Iz Ministarstva obrane još nitko nije ni tražio sredstva za dezinfekciju jer je vjerojatno poznato da to nisu sredstva tog obujma nego su više namijenjena za neku drugu vrstu dezinfekcije koja ne može odgovoriti potrebama koje zahtijeva virus korona'', rekao je Okolić.

On je dodao da je koronavirusom obuhvaćena cijela planeta i da su to posebne dezinfekcije.

Ruski humanitarni konvoj, koji je 1. svibnja trebalo da po zahtjevu iz predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragana Čovića dođe u Mostar radi dezinfekcije Kliničkog centra i ostalih ustanova zbog virusa korona, zaustavljen je na granici.

Kopirati
Drag cursor here to close