Demant

Ograda u Starom gradu: Riječ je o privatnom posjedu i neupućenosti građana

Riječ je o privatnom posjedu koji je kupljen krajem 2017. godine i prešao u vlasništvo privatnog lica, koje je poznato pravnim institucijama FBiH.
Gospodarstvo / Flash | 16. 01. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redakciji portala Bljesak.info obratio se vlasnik parcele koja je prije nekoliko dana ograđena u mostarskom Starom gradu.

Budući da je reagirala Agencija Stari grad i pozvala inspekciju da provjeri stanje na terenu, vlasnik parcele, čiji su podaci poznati redakciji, uputio je pojašnjenje javnosti.

''Riječ je o privatnom posjedu koji je kupljen krajem 2017. godine i prešao u vlasništvo privatnog lica, koje je poznato pravnim institucijama FBiH. Neupućenost građana koji žive godinama u neposrednoj blizini lokacije da je uvijek na toj parceli bio obiteljski objekt u vlasništvu jedne poznate mostarske porodice. Važna informacija je, da je uvijek pored kuće bio pješački prolaz, koji je spajao ulicu Jusovina s ulicom Gojka Vukovića. To naravno svi stari Mostarci znaju. Prilikom izgradnje starog mosta i problematike dostave građevinskom materijala, općina Mostar je zamolila tadašnje vlasnike objekta da poruše jedan dio kuće, i da izgrade prilaz o kojem se trenutno vrši debata i šire dezinformacije. Cilj je bio da se osposobi privremeni prilaz za dostavu materijala itd.

Prilikom završetka radova Općina Mostar je bila dužna kuću dovesti u prvobitno stanje i skloniti navedeni put i obešteti navedenu obitelj i što nikad nije učinjeno. Izgovor su bili financijski problemi grada Mostara, koji traju već godinama. Vlasnici su bili ogorčeni tom odlukom, i odlučili su prodati nekretninu. Novi vlasnik je kupio nekretninu, izveo geometre i naravno ogradio svoju imovinu.

Pošto je se građevinska firma prilikom ograđivanja parcele susretala s bahatim ponašanjem pojedini osoba, koji nisu upućeni u cijeli slučaj, vlasnik je prinuđen da stavi CCTV-video nadzor kako bi zaštitio svoju imovinu, a i slučaj rušenja ograde u par navrata je prijavljen MUP-u grada Mostara'', navodi se u pojašnjenju vlasnika.

Kopirati
Drag cursor here to close