Lozica

Odmaralište u Dubrovniku vraćeno sarajevskom Crvenom križu

Dječije odmaralište Lozica nakon više od 30 godina vraćeno CK Novo Sarajevo
Gospodarstvo / Flash | 26. 07. 2023. u 06:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječje odmaralište ''Lozica'' kod Dubrovnika je nakon pravne bitke duge više od 30 godina vraćeno Crvenom križu Novo Sarajevo, potvrdila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Gradonačelnica je jučer imala sastanak s Crvenim križom Novo Sarajevo.

Očistiti prostor i izmiriti troškove

"Novost je da je donesena presuda kojom se nalaže Gradu Dubrovniku da izda tabularnu ispravu kojom se dozvoljava upis vlasništva općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo. Potrebno je za početak očistiti prostor i izmiriti troškove pravnog postupka", kazala je Karić a prenosi BHRT.



Zajednički interes kantona, grada i općine da zaštiti ovu vrijednu, višemilijunsku imovinu od oko 4000 kvadrata zemljišta na vrlo atraktivnoj lokaciji i da joj vrati namjenu oporavilišta i odmarališta, rečeno je, a prenosi BHRT.

"U pitanju je ogromno zemljište uz morsku obalu, veliki barokni dvorac, plaža, specijalno izgrađeni podvožnjak iza kojeg se nalazi hotel s tri kata i dvije luksuzne vile".

Odmaralište railo tijekom cijele godine

Odmaralište je radilo tijekom cijele godine, zimi i na proljeće dolazili su uglavnom uirovljenici, a ljeti se prostor koristio za školu u prirodi i za oporavak djece nakon liječenja.

"Sigurna sam da će nam koristiti izuzetno uspješne partnerske i prijateljske odnose s Gradom Dubrovnikom i uvaženim gradonačelnikom Matomom Frankovićem", kazala je gradonačelnica.

Vrijeme je za konkretno osnaživanje suradnje u oblasti infrastrukture, turizma, ali i očuvanja našeg vrijednog naslijeđa, naglasila je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close