Još malo

Obećanje Mostarcima: Most na Aveniji će biti gotov do kraja godine

Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2016. u 16:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do kraja godine bit će završeni radovi na mostu koji vodi od vrha Avenije do Sjevernog logora u Mostaru'', rečeno je prilikom otvaranja kružnog toka kod SPC Mljekare.
Most će se zvati po nekadašnjem gradonačelniku Mostara, graditelju, gospodarstveniku, ekonomskom analitičaru, znanstveniku, piscu i pjesniku Vladi Smoljanu.

Vrijednost radova iznosi 524.238,16 KM, a sredstva su osigurana od strane Vlade FBiH putem programa"GSM-licence".

Izgradnja prometnice

Rečeno je i kako će se nastaviti i radovi izgradnje prometnice most Vrh Avenije Sjeverni logor -ul.M.Tita, a vrijednost radova iznosi 1.916.151,5. Radovi obuhvaćaju izgradnju četiri prometne trake (bez asfalta), oborinsku odvodnju, te pješački podvožnjak.

Planirane rekonstrukcije ulica

Radovima je obuhvaćena ulica iz priključka na ul.M.Tita (kružni tok). Sredstva su osigurana od strane Vlade FBiH putem programa "GSM-licence", te proračuna Grada Mostara. Također kreću i radovi na rekonstrukciji ulice Maršala Tita i prometnice M.H. Hujka.

Vrijednost radova iznosi 516.150,29 KM. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometne trake i nogostupa u ulice na potezu od Autobusne stanice do Zalika.

U kampusu je planirana sanacija prometnih traka i navlačenje asfaltnog zastora na glavnih prometnicama, a sredstva su osigurana iz proračuna Grada Mostara.

Radovi u 'Fejićevoj'

Također, u tijeku je i rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Tomislava od križanja s Ulicom Kralja Petra Krešimira do križanja s Ulicom kralja Zvonimira, a vrijednost projekta je 160 000 KM.

Jedan od najvećih, ako ne i najveći projekt je rekonstrukcija ulice Braće Fejića, projekt vrijedan devet milijuna KM, a investitor je Grad Mostar.

U tijeku je ''etapa 3'' koja je počela 1.9. 2016.godine kako bi se izbjegli radovi u turističkoj sezoni.

''U ovoj etapi izvodit se radovi na relaciji od Male Tepe do Solakovića sokaka. Vrijednost ugovorenih radova je: "Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3" - 2.209.323,73 KM (s PDV-om); „Rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3" - 978.163,98 KM (s PDV-om) ; Ono na čemu ćemo posebno raditi jeste izgradnja južne obilaznice, ali i nastojati ostvariti projekt četiri prometne trake od Gimnazije do hotela Ero'', rečeno je.

Podsjećamo, da je u srijedu mostarski gradonačelnik svečano otvorio kružni tok kod 'Mljekare'.

Kopirati
Drag cursor here to close