Područja oko rudnika

Njemačka oprostila dug FBiH, pod uvjetom da se ''očisti'' Mostar

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2017. u 08:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka savezna vlada je Bosni i Hercegovini otpisala dug u iznosu od 12,8 milijuna eura. Uvjet za otpis duga bio je da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine za renaturalizaciju područja oko rudnika kod Mostara i Vlada Republike Srpske za vodoopskrbe i zbrinjavanje otpadnih voda u Kostajnici investiraju u navedene projekte ukupno 20% iznosa duga iz vlastitih sredstava.

Nakon što su sada oba entiteta ispunila taj uvjet, omogućen je otpis duga. Veleposlanica Hohmann pozdravila je činjenicu da je na ovaj način financijska suradnja između Njemačke i Bosne i Hercegovine urodila plodom. 4.000 ljudi u Republici Srpskoj profitiraju tako od novog i modernog vodoopskrbe i poboljšanog zbrinjavanja otpadnih voda.

U Federaciji BiH Njemačka sa renaturalizacijom područja oko rudnika kod Mostara daje važan doprinos zaštiti okoliša, ne samo ugradu nego i u cijelom donjem toku Neretve i njenom ušću u Jadransko more.

Njemačka vlada je ukupno do sada za projekte financijske suradnje u Bosni i Hercegovini stavila na raspolaganje oko 800 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close