Rekultivacija površina

Mostar: Posađeno 6.000 sadnica crnog bora

Gospodarstvo / Flash | 12. 12. 2016. u 08:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu redovnih godišnjih aktivnosti na provođenju šumsko-uzgojnih radova, poduzeće Šumarstvo “Srednje Neretvansko” d.d. Mostar provelo je u djelo jesenje pošumljavanje na lokalitetu “Prekača” u općini Mostar, priopćeno je iz poduzeća Šumarstvo “Srednje Neretvansko”.

Naime, ciklus sanacije požarišta dovršen je jesenjom sadnjom novih 6.000 sadnica crnog bora. Ovom sadnjom dovršen je planirani obujam pošumljavanja za 2016. godinu, što sa već provedenim proljetnim pošumljavanjem (cirka 10.000 sadnica jele i bukve) predstavlja 16.000 novih sadnica, kojim je obogaćeno područje općine Mostar, tj. područje Planine Velež.

Kao primarna mjera izvršena je sanitarna sječa opožarene kulture crnog bora, stradale u masovnim šumskim požarima 2012. godine, te je pripremljena površina za pošumljavanje od oko tri hektara, prenosi Dnevni list.

Pošumljavanje je izvršeno iz vlastitih sredstava uz angažiranje uposlenika Šumarstva “Srednje-Netretvansko” d.d. Mostar. Rekultivacija opožarenih površina nastavit će se u proljeće 2017.godine.

Kopirati
Drag cursor here to close