Raspisan natječaj

Ljubo Bešlić traži asistenta

Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2016. u 11:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za državnu službu Federacije BiH je na zahtjev Gradske uprave Grada Mostara raspisala javni natječaj za popunu radnih mjesta državnih službenika.

U natječaju je navedeno kako se traži i asistent mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića.

Pogledajte za koje pozicije Gradska uprava traži 11 djelatnika:

1. Stručni suradnik - asistent gradonačelnika - Tajništvo gradonačelnika - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: promiče suradnju sa građanima; razmatra i upoznaje gradonačelnika sa zahtjevima za prijem; razmatra, priprema i rješava o zahtjevima za jednokratne pomoći iz sredstava kojima raspolaže gradonačelnik; sagledava stanje i sačinjava izvještaje iz oblasti za koju je zadužen; obavlja i druge poslove i radne zadatke koje mu povjeri gradonačelnik.

2. Viši stručni suradnik za građanska stanja-matičar - Odjel za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: vrši stručnu obradu zahtjeva budućih bračnih partnera u skladu s Obiteljskim zakonom F BiH; utvrđuje postojanje uvjeta za sklapanje braka i vrši prijem i obradu prijava i potrebne dokumentacije za sklapanje braka; izrađuje nacrte rješenja u slučaju nemogućnosti sklapanja braka zbog neispunjavanja uslova; određuje rok za sklapanje braka u dogovoru sa bračnim partnerima; provodi proceduru sklapanja braka i izdaje izvod iz matične knjige vjenčanih; vodi upravne postupke i izrađuje nacrte rješenja iz oblasti građanskih stanja u skladu s Obiteljskim zakonom; organizira i koordinira rad referenata za vođenje matičnih knjiga; prati i proučava propise iz oblasti građanskih stanja; koordinira rad na uspostavi i vođenju središnjeg personalnog registra građana; utvrđuje termine i mjesta za zaključenje braka; surađuje sa drugim ustanovama i institucijama; prati i proučava stanje u matičnim evidencijama i sačinjava izvještaje; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

3. Zamjenik starješine jedinice-čete (PVPČ) - Odjel za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo, na razdoblje od 4 (četiri) godine - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: koordinira, objedinjuje i usmjerava rad vatrogasnih smjena PVPČ (profesionalna vatrogasna postrojba-četa); osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti PVPČ; sudjeluje u izradi procjene i planova zaštite od požara na nivou grada; podnosi izvještaj zapovjedniku PVPČ i drugim nadležnim tijelima u Gradskoj upravi po njihovom zahtjevu; u odsutnosti mijenja zapovjednika PVPČ sa svim njegovim ovlastima i nadležnostima; u odsutnosti instruktora za stručnu nastavu, preuzima u potpunosti opis poslova definiranih za to radno mjesto vezano za obrazovanje u PVPČ; neposredno rukovodi složenim vatrogasnim intervencijama kada se na požar upućuju dvije ili tri smjene, odnosno složenim akcijama gašenja požara i spašavanja u složenim situacijama; sudjeluje u izradi prijedloga, programa i plana PVPČ i izvještaja o radu PVPČ; za svoj rad odgovoran je zapovjedniku PVPČ.

4. Viši stručni suradnik za prihode od imovine - Odjel za financije i nekretnine - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: vodi evidenciju i kontrolira naplatu renta, zakupnina i drugih prihoda od imovine Grada; priprema izvještaje, informacije i analize o stanju u oblasti naplate tih prihoda i predlaže odgovarajuće mjere za poboljšanje stanja u toj oblasti; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

5. Šef Službe za socijalne i stambene poslove, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice - Odjel za društvene djelatnosti - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: rukovodi službom, odgovoran je za korištenje financijskih, materijalnih i ljudskih potencijala dodijeljenih službi i vrši sljedeće poslove: organizira i osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti službe; raspoređuje poslove na službenike i namještenike i daje bliža uputstva o načinu vršenja tih poslova; postupa po nalozima načelnika odjela i vrši najsloženije poslove iz nadležnosti službe kojom rukovodi; redovno, usmeno ili pismeno, upoznaje načelnika odjela o stanju vršenja poslova iz svoje nadležnosti, problemima koji postoje u vršenju tih poslova i predlaže mjere za njihovo rješavanje; za vršenje poslova odgovara načelniku odjela.

6. Stručni suradnik za stambene poslove - Odjel za društvene djelatnosti - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: Vodi evidencije, izdaje uvjerenja, priprema izvještaje o stanju upravnog rješavanja; prikuplja, sređuje, evidentira i obrađuje podatke i izrađuje informacije o stanju u ovoj oblasti; surađuje sa drugim organima uprave, pravosudnim organima, ombudsmenima, poduzećima i ustanovama iz ove oblasti; daje stručna mišljenja; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

7. Viši stručni suradnik za ostvarivanje prava korisnika - Odjel za društvene djelatnosti - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: prima, priprema i obrađuje zahtjeve korisnika prava; vodi upravni postupak o utvrđivanju osnovnih i dopunskih prava do donošenja rješenja; nadzire uspostavu jedinstvene baze podataka o svim korisnicima i njeno ažuriranje; priprema i podnosi šefu službe izvještaje o radu i izvještaje o upravnom rješavanju; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

8. Viši stručni suradnik za građenje - oblast elektro-strojarske struke - Odjel za urbanizam i građenje - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: prati stanje u oblasti građenja komunalne infrastrukture; izrađuje plan izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture; priprema tendersku dokumentaciju; sudjeluje u pripremanju ugovora; prati realizaciju, vrši investitorski nadzor, primopredaju i konačni obračun izvedenih radova; daje stručna mišljenja iz ove oblasti; izrađuje informacije, analize i izvještaje; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

9. Viši stručni suradnik za održavanje hortikulture - Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: prati stanje i poduzima mjere vezane za održavanje zelenih površina (parkova, izletišta, trim staza, dječjih igrališta, objekata javne higijene, pješačkih staza, travnjaka, drvoreda itd.). Poduzima mjere za redovno održavanje groblja urednim, čistim i sanitarno ispravnim; planira potrebna sredstva za realiziranje planiranih radova; pomaže rad komisije za javne nabavke; priprema ugovor s izabranim ponuđačem; obavlja nadzor, primopredaju i obračun radova; podnosi izvještaje šefu službe; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

10. Stručni savjetnik za vodoopskrba, odvodnju i pročišćavanje voda - Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: planira i programira mjere i aktivnosti u oblasti opskrbe vodom i funkcioniranja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda; sačinjava programe održavanja i priprema specifikaciju potrebnih radova i usluga; vrši sve pripremne radnje za sklapanje ugovora; vrši nadzor, kontrolu i obračun izvršenih radova; prati stanje, priprema informacije i predlaže mjere za poboljšanje stanja u toj oblasti; obavlja i druge poslove po nalogu šefa službe.

11. Viši stručni suradnik za promet - Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: rješava pitanja prometa i prometne sigurnosti; sudjeluje u planiranju prometa; vrši nadzor nad stacionarnim prometom; priprema dozvole za posebno korištenje ulica i parking mjesta; podnosi izvještaje o radu šefu službe; obavlja druge poslove po nalogu šefa službe.

Kopirati
Drag cursor here to close