Mostarski sajam

Kina je spremna unaprijediti ekonomsku suradnju s BiH

''Doveli smo drugu gospodarsku velesilu u BiH, otvoreni su za suradnju i evo prilike našim gospodarstvenicima da je iskoriste'', istaknula je direktorica Sajma Dalfina Bošnjak.
Gospodarstvo / Flash | 09. 04. 2019. u 15:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Zhang Shenfeng i Dalfina Bošnjak

Kina je spremna surađivati s Bosnom i Hercegovinom i pod vodstvom čelnika dviju zemalja unaprijediti ekonomsku suradnju u svim oblastima, rečeno je na konferenciji za novinare u Mostaru nakon svečanog otvaranja 22. Međunarodnog sajma gospodarstva koji je okupio izlagače iz tridesetak zemalja svijeta.

Foto: Bljesak.info / Kina ima najbolji izložbeni prostor na Sajmu

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak istaknula je da su predstavnici Narodne Republike Kine, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma, poručili kako žele surađivati s BiH, ali i sa zemljama regije i šire, kao i da će na ovom sajmu intenzivirati razgovore s predstavnicima bh. tvrtkama.

Foto: Fena / Dalfina Bošnjak

''Željni su razgovarati sa svim tvrtkama iz BiH te uspostaviti suradnju s njima, i to ne samo s onima iz BiH, nego i s tvrtkama iz susjednih zemalja. Izuzetno smo zadovoljni, a zadovoljna je, sigurna sam, i BiH. Doveli smo drugu gospodarsku velesilu u BiH, otvoreni su za suradnju i evo prilike našim gospodarstvenicima da je iskoriste'',  kazala je direktorica Bošnjak.

Dopredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Zhang Shenfeng kazao je kako su 2018. godine čelnici Kine i BiH postigli dogovor da Kina bude zemlja partner ovogodišnjeg sajma, istaknuvši kako se izložbeni prostor Kine prostire na 2.000 metara četvornih te da su u Mostar došli predstavnici kompanija iz različitih grana gospodarstva.

Foto: Fena / Zhang Shenfeng

''Mi smo spremni pod vodstvom čelnika dviju zemalja pozitivno surađivati s relevantnim institucijama u BiH i unaprijediti suradnju u svim oblastima, kao što su ekonomija, trgovina, infrastruktura i drugo'', kazao je Shenfeng.

Dodao je i kako će ohrabriti kineska poduzeća da povećaju nabavku iz BiH, ali i da otvore svoje tvornice u BiH.

Foto: Bljesak.info / Kina ima najbolji izložbeni prostor na Sajmu

''Nadamo se da ćemo uz ove aktivnosti uspostaviti platforme za daljnju suradnju i da ćemo na taj način doprinijeti i ekonomskom razvoju BiH, kao i kvaliteti života građana'', poručio je dopredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Zhang Shenfeng.

Foto: Bljesak.info / Kina ima najbolji izložbeni prostor na Sajmu
Foto: Bljesak.info / Kina ima najbolji izložbeni prostor na Sajmu

Na Mostarskom sajmu tradicionalno se predstavljaju gospodarski subjekti iz gotovo svih grana gospodarstva, a ove godine nazočno je više od pedeset kineskih tvrtki, prvenstveno iz svijeta računarstva, informacijskih tehnologija, biotehnologije i energetike.

U sklopu sajma održavaju se i dvije podsajamske manifestacije - Sajam turizma te Sajam knjige i grafičke industrije, kao i brojne tematske konferencije, forumi i stručni skupovi.

Video: Kina je spremna unaprijediti ekonomsku suradnju s BiH
Kopirati
Drag cursor here to close