Partner Kina

Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru

Sajam je službeno otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a gostima se obratio predstavnik zemlje partnera Kine Jang Chenfeng i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.
Gospodarstvo / Flash | 09. 04. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je otvoren 22. Međunarodni sajam gospodarstva, koji je okupio više od 860 izlagača iz 27 zemalja. Zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije je Kina. 

Foto: Bljesak.info / Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru

Sajam je otvorenim proglasio predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je istaknuo značaj manifestacije, kazavši kako je to mjesto gdje se susreću gospodarsttvenici kako bi napravili dobre poslovne aranžmane. 

"Činjenica da je zemlja partner upravo Kina govori o uspjehu sajma. Također, govori i o našoj sposobnosti da sve ovo organiziramo. Ideja kineskog predsjednika govori o globalnom putu i pojasu. Ovo je jako važna šansa za nas u vremenu kad globalna ekonomija posustaje a kineska ekonomija se prepoznaje kao jedna od navažnijih kako bi se očuvao globalni rast", izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Također, rekao je kako sajam nije samo susret gospodarstava nego i susret kultura.

"To se ovde u Mostaru može vidjeti. Želim uspjeh svim izlagačima i ohrabriti sve buduće partnere. Predsjedništvo BiH je pokrovitelj ove manifestacije i stoga je ovo jedna od najvažnijih manifestacija u BiH. Vjerujem da ćemo se vidjeti i iduće godine", istaknuo je Dodik.

 

Riječima dobrodošlice prisutnima su se obratili i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak te dopredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Zhang Shenfeng. 

"Posebna čast je da nam je NR Kina zemlja partner Sajma. To je najbolja potvrda da se naša suradnja razvijala iz godine u godinu. Partneri smo s izlagačima iz Kine koji su redovito partenri na Sajmu. To je značajan doprinos sveukupnom povezivanju zemalja regije s Kinom. Posebno vam se zahvaljujem za nazočnost na ovoj svečanosti i ugodan boravak u Mostaru i Hercegovini", izjavila je Bošnjak.

Otvaranju manifestacije prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, te zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović. 

Foto: Bljesak.info / Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru

Svečanosti prisustvuju brojni drugi gosti iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i sporta, vjerski velikodostojnici. 

Foto: Bljesak.info / Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru

Mostarski sajam, jedan od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, bit će održan u Slobodnoj zoni Hercegovine na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora. 

Foto: Bljesak.info / Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru

Sajam će trajati do 13. travnja, a predviđeno je održavanje niza konferencija, prezentacija i poslovnih susreta gospodarstvenika.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close