Hotel Hills

''HUBiH masterclass'' u Sarajevu okupio preko 250 učesnika iz gastro svijeta

Za sve kuhare, slastičare, barmene, bariste, somelijere, ljubitelje hrane i pića danas je u kongresnoj sali hotela „Hills“ u Sarajevu otvoren prvi „HUBIH masterclass“ jednodnevni regionalni događaj.
Gospodarstvo / Flash | 02. 03. 2023. u 11:17 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sve kuhare, slastičare, barmene, bariste, somelijere, ljubitelje hrane i pića danas je u kongresnoj sali hotela „Hills“ u Sarajevu otvoren prvi „HUBIH masterclass“ jednodnevni regionalni događaj.

Ovo je jedinstveni događaj koji na jednom mjestu okuplja preko 250 učesnika. Okupio je sve kojima su hrana i piće sastavni dio posla, od najboljih svjetskih chefova, barmena, barista i somelijera, stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva, pa sve do gourmet zaljubljenika.

Kroz 10 masterclass-ova eminentnih stručnjaka kao što su Ivan Pažanin, Deni Srdoč, Eldar Kabiri, Nenad Svjetlanović, Damir Rožajac, Ljubica Radan, Nebojša Lazarević, Andrej Malić, Igor Nuždić i Denis Memić, učesnici imaju priliku da unaprijede svoje znanje i poslovanje, poboljšaju i obogate svoje usluge.

PR  / 

''U sklopu specijaliziranog časopisa za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, časopisa HuBiH pokrenuta je i ideja o jednom ovakvom projektu. Cilj nam je bio okupiti gastro scenu u Bosni i Hercegovini, na jednom mjestu okupiti, ugostitelje, kuhare, konobare, barmene, bariste, somelijere kao i kompanije HoReCa sektora, koji su danas naši sponzori i partneri. Ovim događajem otvorila se prilika učesnicima da se upoznaju međusobno, da podijele svoja iskustva, da unaprijede svoje poslovanje i da zajedničkim snagama podignemo ugostiteljstvo na jedan veći nivo u Bosni i Hercegovini. Mislim da ćemo ovim projektom to i uspjeti i da će ovo postati tradicija'', ističe koordinator projekta Zerina Cokoja.

Organizatori ističu kako će ovaj događaj prerasti u tradiciju, te se svake godine održavati na radost svih onih koji su danas uživali u masterclassovima i edukacijama.

Kopirati
Drag cursor here to close