Projekat Mostar – Prostori koji pokreću

Glasajte za svoj kvart: Poboljšajte funkcionalnost javnih prostora u Mostaru

Sudjelujte u online anketa putem koje možete odabrati gdje će biti urađena intervencija.
Gospodarstvo / Flash | 24. 08. 2022. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije iz Mostara (LDA Mostar) obavještava građanke i građane Mostara da  u okviru 'Projekat Mostar – Prostori koji pokreću“, organizira uličnu akciju pod nazivom ''Šta vas pokreće?''.

https://prostorikojipokrecu.ba/aktuelnosti/izaberi-prostor-koji-te-pokrece/

Kroz ovu akciju, putem info štandova i distribucijom promotivnog materijala, građanke i građani će se moći dodatno informirati o trenutno aktivnom procesu glasanja za javne prostore na otvorenom u gradu Mostaru.

Građanke i građani mogli su jučer posjetiti info štand LDA Mostar u vremenu od 18 do 20 sati, u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog/Lenjinovo, a danas u istom vremenu će štand biti postavljen u Ulici Braće Fejića.

U sklopu ulične akcije bit će angažirani i volonteri koji će dijeliti promotivni materijal.

Online anketa putem koje građanke i građani Mostara mogu odabrati intervencije kroz koje će se poboljšati funkcionalnost javnih prostora na otvorenom u Mostaru, objavljena je 8.8.2022. godine na web stranici projekta (www.prostorikojipokrecu.ba) i ostaje otvorena sve do 4.9.2022. godine.

Građanke i građani mogu izabrati najviše pet intervencija između više od 70 prijedloga javnih prostora na otvorenom.

Spisak intervencija uvrštenih u online anketu je pripremljen kroz aktivnosti otvorenog tipa gdje su građanke i građani dali svoje prijedloge za razvoj javnih prostora u cijelom gradu, kao i na osnovu komentara Odjela za urbanizam Grada Mostara, datih nakon što su Odjelu prezentirani svi prikupljeni prijedlozi.

‘Projekat Mostar-Prostori koji pokreću’ financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN) češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.

Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Kopirati
Drag cursor here to close