Sarajevo

Fiskalno vijeće BiH raspravljalo o bilansi do 2017. godine

Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2014. u 17:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu, kojom je predsjedavao Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj tog tijela, jednoglasno je usvojilo Globalni okvir fiskalne bilanse i politika u BiH za razdoblje 2015 - 2017 godina.

Prema ovom okviru, prihodi od neizravnih poreza za 2015. godinu ostat će na nivou projektiranom u prethodnom Globalnom okviru, za ovu godinu, i iznositi 750 milijuna KM.

"U raspravi na bazi podataka koja je dostavio Odjel za makroekonomsku analizu (OMA) predviđen je blagi rast prihoda. Isto tako, rađene su korekcije, koje su još u toku, a vezane su za poplave. Poznato je da prihodi od neizravnih poreza ne prate onu planiranu dinamiku", kazao je Bevanda novinarima nakon sjednice.

Zaključeno je, kaže, da 2015. godina ostane na razini prihoda u prethodnom Globalnom okviru za ovu godinu.

"Također je zaključeno da za 2016. i 2017. godinu ostanu u ovom okviru, na istoj razini, ali da se poštuje odredba iz Sporazuma koji je potpisan između Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada. To znači da se korekcije u odnosu na rast ili pad prihoda neizravnih poreza sukladno Zakonu o fiskalnom vijeću BiH poštuju u planiranju Globalnog okvira za razdoblje 2016 - 2018 godina", kazao je Bevanda.

Na sjednici Fiskalnog vijeća BiH zadužena je Savjetodavna grupa da pripremi tekst sporazuma Globalnog okvira, a čiji je i prijedlog da se na svim internetskim stranicama ministarstava u BiH objavi i Globalni okvir usvojen na današnjoj sjednici Fiskalnog vijeća BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close