Hahn

Europski prijedlog: Oformiti zajedničko balkansko tržište

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2017. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijeri zapadnog Balkana moraju razgovarati o zajedničkom tržištu zapadnog Balkana za šta je "potrebno da uklone prepreke", rekao je tajnik EU za politiku susjedstva i proširenje Johannes Hahn.

''U nastavku ekonomske saradnje i postepeno omogućavanje integracije u zajednički ekonomski prostor Europske unije sigurno ćemo prevladati nestabilnosti s kojima se trenutno suočavamo, te postići ekonomsku stabilnost i konkurentnost regije, kao i pojedinačnih zemalja. Na taj način osigurat ćemo prostor za ključne investicije i zajedničke projekte'', kazao je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

U tom smislu, Hahn je rekao kako je u tijeku implementacija 13 projekata iz oblasti transporta, te ukazao premijerima da trebaju građanima pokazati konkretne rezultate europske perspektive.

''Planirano je da se do 2025. godine otvori 80.000 radnih mjesta. Predlažem plan rada za zajedničko tržište zapadnog Balkana i da to bude zajednički pokretač za digitalnu ekonomiju, na primjer da se smanje troškovi za roaming. Zato moramo insistirati na jačanju tradicionalnih industrija u digitalnoj eri za zajedničko tržište'', rekao je Hahn.

Regionalno vijeće za suradnju već ima sveobuhvatan akcijski plan koji promovira ove interese.

''Mi smo na početku tog procesa i svi moramo zajednički raditi da vidimo koji će biti sljedeći koraci'', naglasio je Hahn.

Kopirati
Drag cursor here to close