Lovačka društva

Crtaju se granice lovišta u Središnjoj Bosni

Gospodarstvo / Flash | 29. 01. 2016. u 12:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Problem gospodarenja lovištima u Srednjobosanskoj županiji mogao bi biti riješen u sljedećih mjesec dana, a u posljednje vrijeme traju intenzivni razgovori o toj temi'', potvrdio je županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić.

''Županijska vlada se mora očitovati o tome hoće li oblast lovstva, kao stvarni osnivač lovnih područja, dati na upravljanje drugima, ili će stvari organizirati na drugačiji način. Sva razmišljanja idu u smjeru da bi se od lovišta morala imati određena naknada i da bi modus, po kojem bi se ona ostvarivala, trebalo uskladiti s ostalim zakonima'', kazao je.

Trenutno je, dodaje, u fazi izrade prijedlog odluke kojom će, između ostalog, biti precizirane granice lovišta na teritoriji SBŽ-a.

''U 12 općina SBŽ-a egzistira više od dvadeset lovačkih društava. Dosad su lovačka udruženja dobivala gazdovanje u okviru svojih općina, na način kako smo to dogovarali na razini lokalnih zajednica. Međutim, taj dio se mora promijeniti i uskladiti s federalnim zakonima'', naglasio je Merdžanić.

Poručuje da treba jasno definirati u čijoj će nadležnosti ubuduće biti lovno područje SBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close