VMBiH

76 milijuna eura za nastavak projekta Koridor 5-C

Gospodarstvo / Flash | 08. 12. 2016. u 15:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o zajmu za realizaciju (Projekt Koridora 5-C 2 - nastavak) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 76 milijuna eura, s rokom otplate od 15 godina, uključujući četiri godine grejs perioda.

Sredstva su namijenjena izgradnji autoceste po međunarodnim standardima dužine 5,8 km na dionici između Donje Gračanice i Klopča - tunel Pečuj i autoceste po međunarodnim standardima dužine 10,4 km na dionici između Svilaja i Odžaka.

Ovaj projekt predstavlja nastavak projekta na Koridoru 5-C 2 financiran kreditnim sredstvima EBRD-a u iznosu 80 milijuna eura.

Prijedlog ugovora s Osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i trezora, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Također, Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj za obnovu cestovnog i željezničkog pristupa Luci Brčko i skladišnih kapaciteta, vrijednog 10 milijuna eura.

Očekuje se da bi ovaj projekt trebao biti završen do kraja 2019. godine, kada će biti povećan obujam pretovara u Luci Brčko za 25 posto, što će imati pozitivan utjecaj na ekonomski razvoj ove regije.

Prijedlog ugovora s osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i trezora, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close