Braniteljske obitelji

12 ugovora nakon 11 godina neizvjesnosti

To je proces koji traje od 2017. godine, a formalno-pravni uvjeti su se stekli usvajanjem Zakona o dopunskim pravima branitelja 2018. godine.
Gospodarstvo / Flash | 01. 09. 2022. u 13:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo potpisao je u četvrtak 12 kupoprodajnih ugovora kojima će se stanovi u vlasništvu Ministarstva, koji su ranije dodijeljeni na korištenje, prevesti u trajno vlasništvo korisnika stanova - najtežih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih branitelja.

''Riječ je o 12 prodajnih ugovora za branitelje koji su te stanove na korištenje dobili 2010. godine i ovih 11 godina živjeli su u pravnoj neizvjesnosti sve do danas, dok se nisu stekli uvjeti prijenosa i uknjižbe na branitelje i njihove obitelji kao vlasnike'', kazao je ministar Soldo.

Naglasio je da je ovo druga grupa branitelja kojima Ministarstvo prodaje stanove po povoljnim uvjetima, a s obzirom da se radi o članovima obitelji poginulih branitelja i stopostotnim ratnim vojnim invalidima koji su sukladno zakonu oslobođeni od svih plaćanja, oni će svoje stanove u trajno vlasništvo dobiti bez ikakve naknade.

Ministar je podsjetio da je na ovaj način dosada pozitivno riješeno 9 stanova u prosincu 2021. godine te da je planirano da se takvi ugovori potpišu za još 22 korisnika u stambenom centru Orka do kraja godina.

Također je rekao kako se paralelno s ovim ugovorima radi na rješavanju i trajnoj dodjeli 30 stanova u poslovnom centru Jot, kao i deset pojedinačno kupljenih stanova.

To je proces koji traje od 2017. godine, a formalno-pravni uvjeti su se stekli usvajanjem Zakona o dopunskim pravima branitelja 2018. godine.

''Ovaj ugovor o vlasništvu mi puno znači jer su mnogi od nas, u istoj ili sličnoj situaciji, oboljeli čekajući u neizvjesnosti hoćemo li morati na ulicu'', rekla je Mladenka Kuzman, supruga poginulog branitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close