Ugovori

45 ugovora: Stambeno zbrinjavanje za branitelje HNŽ-a

Među 45 korisnika kojima su dodijeljena sredstva za izgradnju, rekonstrukciju ili sanaciju individualnog stambenog objekta, njih 7 iz kategorije obitelji poginulih branitelja, 20 iz kategorije RVI i članova njihovih obitelji...
Vijesti / Flash | 15. 07. 2022. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Oliver Soldo potpisao je u petak i uručio 45 ugovora o namjenskom utrošku sredstava po Javnom oglasu za podnošenje zahtjeva za bespovratnu novčanu pomoć pri izgradnji, rekonstrukciji ili sanaciji individualnog stambenog objekta.

Povjerenstvo sastavljeno od djelatnika Ministarstva, predstavnika koordinacije županijskih braniteljskih udruga HVO i ARBiH, kao i vještaka građevinske struke izvršilo je terenske obilaske podnositelja zahtjeva čije su prijave po Javnom oglasu bile blagovremene, uredne i kompletne, priopćeno je iz tog ministarstva.

Naglašeno je kako je, među 45 korisnika kojima su dodijeljena sredstva za izgradnju, rekonstrukciju ili sanaciju individualnog stambenog objekta, njih 7 iz kategorije obitelji poginulih branitelja, 20 iz kategorije RVI i članova njihovih obitelji i 18 iz kategorije razvojačenih branitelja.

Iz proračunskih sredstava Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a za 2022. godinu za ovu namjenu osigurana su sredstva u iznosu od 275.000 maraka.

Dodaje se kako je sveukupno utrošeno 221.450 maraka dok će preostala sredstva, odlukom Vlade HNŽ-a, biti raspodijeljena za najpotrebnije korisnike kako bi osigurali za sebe i svoju obitelj nužni stambeni smještaj.

Korisnici kojima su odobrena sredstva obvezni su ista utrošiti namjenski u skladu s podnesenim zahtjevom te Ministarstvu podnijeti izvješće o utrošku u roku 12 mjeseci od dana uplate sredstava na račune korisnika.

Uz provedeni program za popravak i završetak obiteljskih kuća, iz Ministarstva su podsjetili kako kontinuirano rade i po zahtjevima za kupovinu stanova dodijeljenih na korištenje po ranijim propisima, čime je pozitivno riješeno 9 stanova u prosincu 2021. godine i potpisani su kupoprodajni ugovori.

Na kraju su istaknuli kako su u završnoj fazi aktivnosti nakon kojih slijedi potpisivanje kupoprodajnih ugovora za još 12 stanova.

Ministarstvo nastavlja poduzimati aktivnosti da svi korisnici stanova dodijeljenih na korištenje, a koji ispunjavaju propisane uvjete, u narednom razdoblju budu pozitivno i trajno stambeno riješeni, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close