Let's Do It

Velika akcija pošumljavanja u BiH

Na lokaciji Igman zasađeno je 1.500 sadnica bijelog bora, a ukupno u Bosni i Hercegovini više od 3.000 sadnica bijelog bora, javora i hrasta.
Gospodarstvo / Ekologija | 29. 10. 2023. u 12:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Let's Do It tim i ove godine organizirao je velike akcije pošumljavanja i sadnje drveća širom Bosne i Hercegovine. 

Ove godine akcija pošumljavanja pod nazivom projekta "Let's Do It - Milijun sadnica za jedan dan" je održana 21. listopada na pet lokacija.

"Akcija pošumljavanja je održana na pet lokacija - Igman, Bijeljina, Srebrenica, Donji Vakuf i Bosanska Krupa i sve akcije su održane isti dan, 21. listopada. Iako je vrijeme na svim lokacijama bilo loše i uvjeti za sadnju su bili otežani, naši vrijedni volonteri nisu odustali i akcija pošumljavanja je završena po planovima", kazao je Feni Adis Poturović, glasnogovornik Udruženja građana "Ruke", koje vodi projekt Let’s Do It.

Na lokaciji Igman zasađeno je 1.500 sadnica bijelog bora, a ukupno u Bosni i Hercegovini više od 3.000 sadnica bijelog bora, javora i hrasta.

Ovu godinu obilježilo je također i pošumljavanje na proljeće (lokacija Igman) gdje je zasađeno 2.000 sadnica bijelog bora.

Poturović ističe da na svim njihovim akcijama, kao i na svim projektima, sudjeluju svi koji imaju želju pomoći planeti Zemlji.

"Organizacija u gradovima se odvija pomoću naših lokalnih timova, a volonteri su sva udruženja, organizacije, kompanije, neformalne grupe građana i svi zainteresirani za naše projekte", kazao je Poturović.

Prvenstveno cilj projekta "Let's Do It - Milijun sadnica za jedan dan" je zaštititi okoliš sa novi milijun sadnica i stvarati šume kao poseban specifičan ekosistem.

"Naš cilj je i ovim akcijama vršiti proces dekarbonizacije, jer znamo da je to najbolji način za smanjenje štetnog plina CO2, te nam je cilj udružiti što više nevladinog sektora, jer zajedno možemo doći do velikih promjena. Na našim akcijama je dobro raspoloženje, osmijeh na licu i mogućnost upoznavanja novih pozitivnih ljudi", kazao je Poturović.

Let's do it tim u Bosni i Hercegovini dugi niz godina vrši akcije pošumljavanja. Za više od 10 godina zasađeno je 475.716 sadnica raznih vrsta drveća.

Kopirati
Drag cursor here to close