Pluća

Pošumljavanje u Čitluku: Pomogli i osnovnoškolci

''Šume su naše opće i korisno dobro i svi ih zajedno trebamo čuvati i uživati u njima kroz ispunjavanje svih funkcija šume.''
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 11. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 10.11.2022. organizirano je pošumljavanje u Čitluku, točnije na lokacijama Veliki Ograđenik i Čerin.

Pošumljavanje je organiziralo J.P. ŠGD Šume "Hercegovačko-neretvanske" d.o.o. s neprofitnom kompanijom Ekopak iz Sarajeva, a izvršeno je crnogoričnim i bjelogoričnim drvećem.

Na terenu se priključila i Osnovna Škola Čerin iz Čitluka sa ravnateljom Pero Petrušić čije su vrijedne ruke pomogle u akciji pošumljavanja.

Ove godine djelatnici J.P. ŠGD Šume "Hercegovačko-neretvanske" planirali su na području Hercegovine zasaditi preko 10 000 sadnica na raznim lokacijama.

''Zadovoljstvo stvara činjenica da su razne ustanove, škole i građani prepoznali vrijednost ovakvih akcija, te da svi zajedno doprinosmo boljoj i zdravijoj budućnosti budućih generacija. Šume su naše opće i korisno dobro i svi ih zajedno trebamo čuvati i uživati u njima kroz ispunjavanje svih funkcija šume (gospodarska, socijalna, zaštitna...). Želimo probuditi svijest da su šume naše i da ih trebamo njegovati za dobro budućih generacija'', priopćeno je iz JP Šume ''Hercegovačko-neretvanske''.

Kopirati
Drag cursor here to close